Откакто бе диагностицирана със Синдром на скованата личност през 2022 г. и отмени концертите си, Селин Дион до голяма степен остана встрани от светлините на прожекторите. В началото на годината обаче тя изненадващо присъства на наградите Грами, където излезе на сцената под бурни овации, за да връчи наградата на Тейлър Суифт.

Две години след диагнозата - с какви последствия се бори Селин Дион

Две години след диагнозата - с какви последствия се бори Селин Дион

Певицата страда от рядко автоимунно заболяване

Макар че самата Селин Дион в момента няма как да пее пред своите фенове, тя наскоро обяви, че предстои да излезе документалният ѝ филм I Am: Celine Dion. Той е описан като "любовно писмо до нейните фенове" и разказва за живота, кариерата ѝ, както и борбата с рядкото неврологично заболяване.

В първия трейлър на филма вече видяхме откъси от концерти на певицата, както и нейни откровени интервюта. Тя неведнъж е казвала, че откакто е получила диагнозата сцената и феновете ѝ липсват много.

Само дни преди премиерата на I Am: Celine Dion в Prime Video, която е на 25 юни, пък се е състояла премиерата, разбираме от People. Събитието отбелязва първото завръщане на Селин Дион на червения килим след новината за заболяването ѝ.

Снимка 670052

Източник: GettyImages

На прожекцията в Ню Йорк вчера, 17 юни, певицата е пристигнала елегантно облечена, с бяла дълга пола и блуза с дълъг ръкав в същия цвят. Тоалета си е допълнила със сребрист колан, гривни и обеци.

По време на събитието обаче Селин Дион не е била сама. Придружил я е 23-годишният ѝ син Рене-Чарлз Анжелил, който пък е заложил на класически черен костюм и подходящи обувки. От покойния си съпруг Рене Анжелил певицата има и още две деца - 13-годишните близнаци Нелсън и Еди.

Селин Дион със сина си Рене-Чарлз Анжелил

Източник: GettyImages

Селин Дион със сина си Рене-Чарлз Анжелил

На премиерата Селин Дион не е скрила емоционалността си и е благодарила на всички замесени в работата по документалния филм, както и на децата си. Преди речта си певицата е била приветствана от бурни аплодисменти, след което е изказала благодарността си към лекаря си д-р Аманда Пике и на режисьорката на I Am: Celine Dion Ирен Тейлър Бродски.

Селин Дион и режиьорката Ирен Тейлър Бродски

Източник: GettyImages

Селин Дион и режиьорката Ирен Тейлър Бродски

От сцената Селин Дион е споделила, че публиката пред нея е била най-голямата, която е виждала от години. Освен на децата и най-близките си, певицата не е пропуснала да благодари и на феновете си.

Селин Дион на косъм от смъртта - певицата открито за тежката битка с болестта в I Am: Céline Dion

Селин Дион на косъм от смъртта - певицата открито за тежката битка с болестта в I Am: Céline Dion

Емоционален първи трейлър на документалния филм

"Вашата безкрайна любов и подкрепа през всички проблеми ме доведоха до този момент... Благодаря на всички вас от дъното на сърцето си, че сте част от моето пътуване. Този филм е моето любовно писмо до всеки един от вас. Надявам се да ви видя всички отново много скоро", завършва през сълзи Селин Дион.