Селин Дион сподели актуална информация за диагнозата си синдром на скованата личност, заедно с рядка снимка на себе си и тримата си сина.

В публикацията си Дион отбеляза, че 15 март е Международен ден за осведоменост за синдрома на скованата личност, като казва, че "опитът да преодолее" синдрома е "едно от най-трудните преживявания" в живота й.

Дион обяви диагнозата през 2022 г., като тогава каза, че болестта е повлияла на способността й да пее и ходи, а през май 2023 г. тя отмени всички предстоящи дати за концерти. През декември 2023 г. сестрата на Дион Клодет каза пред френско издание, че певицата вече не контролира мускулите си.

Селин Дион в I Am: Céline Dion - какво ще ни разкрие новият документален филм за певицата

Селин Дион ще се разкрие както никога досега

Певицата откровено за кариерата си и борбата с болестта

Заболяването е нелечимо неврологично състояние с характеристики на автоимунно заболяване, според Националния институт по неврологични заболявания и инсулт. Смята се, че по-малко от 5000 души в Съединените щати имат това заболяване, според Информационния център за генетични и редки болести.

"Оставам решена един ден да се върна на сцената и да живея възможно най-нормален живот", пише Селин Дион. "Дълбоко съм благодарна за любовта и подкрепата от моите деца, семейство, екип и всички вас!"

Снимката показва Дион и нейните трима сина, Рене-Чарлз, Нелсън и Еди Ангелил, усмихнати на подиума за K1 Speed - организация за картинг състезания. Тримата сина на канадската певица са от покойния ѝ съпруг и мениджър Рене Анжелил. Анджелил почина през 2016 г.

Дион има само няколко публични изяви след диагностицирането си, включително връчването на наградата за албум на годината на Тейлър Суифт на Грами през 2023 г. Преди това за последно тя беше видяна на хокеен мач със синовете си. Дион завършва съобщението си с думи подкрепа за други, които се борят със синдрома на скованата личност.

Селин Дион на Грами 2024 - за първи път пред публика след диагнозата и критиките към Тейлър Суифт

Селин Дион след диагнозата - за първи път пред публика

И защо хората атакуват Тейлър Суифт

"Искам да изпратя своето насърчение и подкрепа на всички по света, които са били засегнати от това заболяване", пише звездата. "Искам да знаете, че можете да го направите. Ние можем да го направим!"