Една година измина откакто Селин Дион разкри, че е диагностицирана със синдром на скованата личност. Скоро след това последваха още неприятни новини, а именно за отмяната на световното ѝ турне, което трябваше да започне в края на тази година.

Селин Дион сподели снимки с тримата си синове от покойния си съпруг Рене Анжелил

Как изглеждат порасналите синове на Селин Дион

Певицата има три момчета от покойния си съпруг

Сега обаче най-големият приоритет за певицата е нейното здраве. Преди време сестра ѝ Клодет сподели, че семейството разчита на "най-добрите изследователи в областта", но въпреки това не се забелязва особено подобрение в състоянието.

"Не можем да намерим лекарство, което да действа, но надеждата е важна", издаде Клодет. През октомври тя уточни, че към момента Селин не използва инвалидна количка и се надява, че отново ще може да пее на сцена.

Синдромът на скованата личност обаче е коварно заболяване. То кара тялото да атакува собствените си нервни клетки и сериозно засяга мобилността. За съжаление е прогресивно и нелечимо. Освен това е особено рядко - смята се, че засяга само един на милион души. Обикновено пациентите се диагностицират на възраст около 30-50 години и са предимно жени.

Сега, година след като Селин Дион обяви публично диагнозата си, сестра ѝ Клодет дава нови подробности за нейното състояние. По думите ѝ певицата вече не може да контролира мускулите си, въпреки че полага усилия.

"Това, което разбива сърцето ми, е, че тя винаги е била дисциплинирана. Винаги се е стараела. Майка ни винаги ѝ казваше: "Ще го направиш добре, ще го направиш както трябва", споделя Клодет пред френското издание 7 Jours.

Тя не крие, че както Селин, така и цялото семейство, мечтаят за нейното завръщане на сцената. Нещо, за което феновете ѝ също нямат търпение. Сестрата на певицата издава, че благотворителната ѝ организация Fondation Maman Dion е залята от съобщения с добри пожелания и подкрепа, пише Daily Mail.

Селин Дион след дигнозата - певицата е видяна на събитие за пръв път от три години

Селин Дион показа, че е борец, въпреки тежката диагноза

Певицата е видяна на събитие за пръв път от 3 години

"Хората ни казват, че я обичат и се молят за нея. Тя получава толкова много съобщения, подаръци и благословия", допълва Клодет и отбелязва, че семейството все още има надежда, въпреки, че болестта не е широко изследвана.