Преди повече от година Селин Дион разкри, че е била диагностицирана със Синдром на скованата личност. Във видео, публикувано в Instagram профила ѝ в края на 2022 г., тя сподели също, че заради заболяването ѝ се налага да отложи турнето си.

Селин Дион година след диагнозата синдром на скованата личност - какво е състоянието на певицата

Тревожни новини за състоянието на Селин Дион

Какво разкри сестрата на певицата

По-късно датите за турнето, планирано до април 2024 г., бяха направо отменени. Като причината за това е желанието на певицата да се фокусира върху възстановяването си.

През последните месеци повече подробности около състоянието ѝ дава сестра ѝ Клодет. Последно тя сподели, че като една силна жена Селин "прави всичко, за да се възстанови" и определено иска отново да се качи на сцената.

Въпреки че Синдром на скованата личност е доста мъчително и коварно неврологично заболяване, което може да прикове пациента към инвалидна количка, певицата показва, че е истински боец. Така през ноември миналата година тя дори присъства на хокеен мач в компанията на синовете си.

Сега, няколко месеца по-късно, научаваме, че Селин Дион ще даде възможност на феновете си да надникнат в живота ѝ по-отблизо. И по-точно - ще им покаже и възходите, и паденията си от последните няколко години във филм.

Предстоящият документален филм I Am: Céline Dion, който ще бъде наличен в Amazon Prime Video, проследява кариерата на певицата и личния ѝ живот, докато тя все още се бори със заболяването си. Според синопсиса филмът показва "невиждания досега личен живот на световната мегазвезда" и е едно "емоционално, енергично и поетично любовно писмо към музиката".

Самата Селин Дион казва, че действително е искала да документира тази част от живота си и чрез филма да се опита да повиши осведомеността за това малко известно състояние, както и да помогне на други, които страдат от него.

"Последните няколко години бяха такова предизвикателство за мен, пътуването от откриването на моето състояние до това да се науча как да живея с него и да го управлявам, но не и да му позволя да ме контролира. Докато пътят към рестартиране на кариерата ми продължава, осъзнах колко много ми е липсвало да мога да видя феновете си", гласи изявлението на певицата в прессъобщението за документалния филм.

Селин Дион сподели снимки с тримата си синове от покойния си съпруг Рене Анжелил

Как изглеждат порасналите синове на Селин Дион

Певицата има три момчета от покойния си съпруг

Засега за I Am: Céline Dion знаем, че е рижисиран от номинираната за Оскар документалистка Ирен Тейлър. Премиерната дата обаче все още не е ясна, пише People.