Куентин Тарантино наруши мълчанието си относно катастрофата на Ума Търман на снимачната площадка на "Убий Бил" преди 15 години. 

Той казва, че изпитва огромно съжаление за случилото се, защото самият той е убедил Ума Търман да направи сцената (макар тя да не е искала). И признава, че я бил уверил, че няма от какво да се притеснява и всичко ще бъде наред.

Куентин Тарантино проговаря за пръв път, откакто Ума Търман разкри подробности за катастрофата и нараняванията преди години, пред New York Times през уикенда.

Актрисата сподели пълния кадър от инцидента на катастрофата в Мексико през 2002 г., довела до шина на врата, наранени колене, подутина на главата и сътресение. Ума Търман показа всичко това в своя Instagram профил в понеделник, 5 февруари.

След случилото се преди 15 години тя е поискала да види записите от инцидента, като е имала идея да заведе дело. По думите на Ума Търман, от Miramax (продуцентската компания на Уейнстейн) са се съгласили, но само ако тя подпише документ, с който, един вид, гарантира, че няма да ги държи отговорни за "бъдещите ѝ болка и страдания". Тя отказва.

Сега Ума Търман пояснява, че обвинява в лъжа и унищожаване на доказателства за въпросния инцидент само Харви Уейнстейн, Лорънс Бендър, Е. Бенет Уолш. Не и Куентин Тарантино. И че тримата са го направили, за да потулят случая и за да нямат излишни проблеми. 

В същото интервю за New York Times актрисата за пръв път пред медия обвини Харви Уейнстейн и за непристойно сексуално поведение. Тя сподели, че по време на среща в хотелската стая на Уейнстейн в Париж нещата излизат извън контрол. Двамата се карали заради сценарий на филм, когато изведнъж халатът на продуцента се е озовал на пода. Въпреки че нищо повече не се случило, отношението ѝ към него се променило коренно.

Ума Търман срещу Харви Уейнстейн

Ума Търман срещу Харви Уейнстейн

"Не си струваш куршума"