Макар че изминаха няколко седмици от шамара, който Уил Смит удари на Крис Рок на церемонията по връчването на Оскарите, темата продължава да бъде обсъждана и да вълнува хората.

Fast and Loose, Уил Смит, Netflix и слуховете около следващите филми на актьора

Какво се случва със следващите филми на Уил Смит

Дали шамарът ще се отрази негативно

Най-малкото защото не се знаеше какви действия ще предприеме Академията за филмово изкуство, която раздава наградите. Имаше спекулации, че може Оскарът, който актьорът спечели за ролята си в "Методът Уилямс" и му бе връчен около половин час след шамара, да му бъде отнет.

Е, чак до такива крайности няма да се стига на този етап. От The Hollywood Reporter разбираме, че Академията е взела решение да накаже Уил Смит, но не с отнемане на наградата, а със забрана в следващите 10 години да посещава Оскарите.

Снимка 568639

Източник: GettyImages

Смит не само ще запази Оскара си, но и ще може да бъде номиниран в бъдеще. В съобщение до медиите актьорът е написал, че приема и уважава решението на Академията. На нас 10-годишната забрана може и да ни се струва като доста голямо наказание, но комедийното предаване Saturday Night Live реши да погледне ситуацията от друг ъгъл.

Там Колин Джост се пошегува, че това всъщност не е никакво наказание, защото Уил Смит може да бъде номиниран и да печели награди. Може да присъства и на партитата след церемонията. Единственото, което не може да направи, е да бъде на четиричасова церемония, на която някой да се присмива на жена му.

Мел Гибсън, въпросът относно Уил Смит и шамара на Оскарите и защо прекъснаха интервюто му

Странно прекъснатото интервю на Мел Гибсън

Какво ли щеше да каже актьорът

Като финал на шегата Джост каза, че истинско наказание за Смит би било да бъде водещ на следващите наградите. "Повярвайте ми, нищо не може да те накара да се съмняваш в изборите си повече от това да си водещ на такава церемония."