Тези дни, докато се ровехме из странните хобита на звездите, разбрахме, че Том Ханкс събира пишещи машини.

Джони Деп, Вин Дизел, Сюзън Сарандън и още звезди с неочаквани хобита

Най-неочакваните хобита на звездите

Едни събират кукли, други риби

Изглежда, страстта на американския актьор не е от вчера, защото още през 2017 г. издава книгата Uncommon Type: Some Stories.

Според Amazon, творбата му е "Колекция от седемнадесет прекрасни разказа, показващи, че двукратният носител на Оскар Том Ханкс е толкова талантлив писател, колкото и актьор."

Историите "са изненадващи, интелигентни, сърдечни и за милионите и милиони фенове на Том Ханкс - абсолютно задължителни!", прочетохме пак там.

Том Ханкс на 64

Том Ханкс в 19 факта

Защото някой днес има рожден ден

В една от тях се разказва за източноевропейски имигрант, който пристига в Ню Йорк, след като семейството и животът му са напълно разбити от гражданска война в страната му. Той бил запален играч на боулинг и от състезание на състезание се превръща в най-голямата звезда на ESPN.

После ексцентричният милиардер и неговият верен помощник се впускат в големи приключения из Америка, изпълнени с много романтика, но и хапки от реалността.

Това е само една от приказките на талантливия Том Ханкс, които вече са преведени на няколко езика. Дано стигнат и до нас. Скоро.