Том Ханкс призова мъжете да се снишат малко и да позволят на жените да бъдат чути. Повод за призива му е скандалът с продуцента Харви Уейнстейн, за когото се оказа, че е тормозил сексуално почти всяка актриса, с която е работил.

След като няколко жени се престрашиха да говорят публично за издевателствата му, последва вълна от признания, които до този момент са близо 40 - за сексуални посегателства, а три от тях за изнасилвания.

Шефът на Amazon е уволнен заради секс скандала с Уейнстейн

Шефът на Amazon е уволнен заради секс скандала с Уейнстейн

Бурята Уейнстeйн се превърна в ураган

Това провокира много жени да разкрият, че са имали изключително травмиращи преживявания с представители на силния пол, които са се възползвали от позицията и поста си.

Какво се крие зад #metoo

Какво се крие зад #metoo

Недоволство, свобода, зов за помощ или нещо друго

"Това е повратна точка. Името на Уейнстейн ще се превърне в съществително, глагол, нарицателно. Той е идентификатор за състоянието на обществото ни, за битието ни. И в тази шумна дискусия трябва да направим кратка пауза, за да чуем жените.", казва Ханкс.

"Може би всички мъже, включително и аз, трябва да се снишим, да отстъпим, да млъкнем за малко и да позволим на жените да бъдат чути. Няма нужда ние да обясняваме, да преследваме, да коментираме, да защитаваме. Познавам всички тези 40 жени и сто процента от тях трябва да бъдат чути", заяви в интервю Том Ханкс, цитиран от Eva.bg.

"Би било доста глупаво да твърдим, че това се случва само в Холивуд. Аз също гледам "Момчетата от Медисън авеню" - със сигурност подобни неща могат да се кажат и за сферата на рекламата. Вижте и политическата арена - колко секс скандала избухнаха и там", каза още Ханкс.