Бурята, която се разрази около кино могула Харви Уейнстейн, се превърна в ураган. Оказва се, че целият холивудски елит е знаел за неприличните похождения на продуцента, но е мълчал с години.

Сред имената, които все пак проговориха, макар и късно, са Джейн Фонда, Анджелина Джоли, Гуинет Полтрол, Мира Соровино и много други.

Уейнстейн си е позволявал всякакви безобразия с жените. Освен за посегателства от сексуален характер, има и три жалби за изнасилвания.

Например, телевизионната водеща от Fox Лорън Сиван разказва как продуцентът си е събул панталона пред нея. Случката се разиграла в кухнята на елитен ресторант, а журналистката била толкова шокирана, че също се е превърнала в една от мълчаливите жертви на Уейнстейн.

Сега обаче гласовете се надигнаха. Жалбите са десетки и бурята започна да повлича след себе си други замесени в скандалните му действия.

Снимка 317544

Източник: GettyImages

Днес стана известно, че изпълнителният директор на Amazon Studios - Рой Прайс, е бил уволнен (на снимката горе). Причината - Прайс е игнорирал оплакване от служителка на компанията за сексуално насилие от страна на Уейнстейн.

Жалбата от продуцентката Иса Хакет е постъпила през 2015 г., но Прайс не й е обърнал внимание. Междувременно от Amazon обявиха също, че спират служебните си взаимоотношения с Weinstein Co. Главният оперативен директор на студиото Алберт Ченг поема поста.

Междувременно бордът на директорите на Weinstein Co обмислят продажбата и преименуването на компанията. 

Британската академия за кино и телевизия БАФТА отне членството на пордуцента, а съпругата му Джорджина Чапмън поиска развод.

Снимка 316824

Източник: GettyImages

Тя промени решението си няколко дни след като избухна скандала, очевидно провокирана от размерите на безчинствата на съпруга й.

"Сърцето ми се къса заради всички тези жени, които са понесли огромна болка заради непростимите му действия. Избрах да напусна съпруга си. В момента основен приоритет са грижите за малките ни деца", каза в официално изявление 41-годишната Джорджина.

Говорителите на Харви Уейнстейн продължават да отричат всички обвинения за сексуално насилие.