Плейофите навлизат в заключителната си фаза като вече са определени финалистите в двете конференции. На изток Милуоки Бъкс и Торонто Раптърс ще трябва да определят кой е по-достоен, за да отиде на големия финал.

Леброн Джеймс, Стеф Къри, Янис Адетокумбо, NBA и кои са най-продаваните екипи

Кои са най-продаваните екипи в NBA

Може ли някой да детронира Краля

Елените, както са известни Милуоки, имат предимство от гледна точка на възстановяване, защото успяха да се справят доста лесно с Бостън Селтикс в пет мача, докато Торонто едва рано тази сутрин надви над Филаделфия в доста луд мач.

Стеф Къри

Източник: GettyImages

Стеф Къри

На запад ще видим също много интересен двубой между Голдън Стейт Уориърс и Портланд Трейл Блейзърс. На настоящите шампиони може да им се наложи да се справят без една от звездите си в лицето на Кевин Дюрант, който получи неприятна контузия.

Сет Къри

Източник: GettyImages

Сет Къри

Според Elias Sports Bureau, обаче серията между двата тима обаче ще бъде със статута на историческа в NBA. Причината е, че за първи път в историята на лигата двама братя ще се изправят един срещу друг на финал на конференцията. Става дума за Стеф Къри, който брани цветовете на Голдън Стейт, и по-малкият му брат Сет Къри, който ще се опита да изведе Портланд до големия финал в NBA.

Леброн Джеймс, Стеф Къри, Кевин Дюрант и кои са най-високоплатените баскетболисти в NBA за 2019 г.

Кои са най-високоплатените баскетболисти в NBA за 2019 г.

Топ 10 ще спечелят общо 540 милиона долара през 2019 г.

Братята Марк и Паул Гасол също играха един срещу друг през 2017 г., когато тогавашните им отбори Мемфис Гризлис и Сан Антонио Спърс се срещнаха, но това беше в първата фаза на плейофите. Тук говорим за финал на конференцията. 

Според спортната журналистка Рейчъл Никълс, родителите на братята Къри ще хвърлят монета, която да определи кой от двамата ще подкрепя Стеф и кой Сет.

Дрейк, Джоел Ембийд, NBA и как рапарът се подигра с баскетболиста

Защо Дрейк се подигра на баскетболиста Джоел Ембийд

Плейофите в NBA са доста напечени и всичко е позволено