Седмицата на коронацията настъпи. Подготовката е в разгара си, уточняват се последни детайли, а работещите членове на кралското семейство са изключително натоварени. Такъв е и принц Хари, чието пристигане за събитието е свързано със сложно планиране.

Принц Хари в Англия, Меган Маркъл в Калифорния и защо всички са доволни от това

Хари и Меган - разделени

За благото на монархията

Последната информация, която се появява в много от британските медии е, че малкият син на крал Чарлз ще бъде в Лондон буквално за по-малко от 24 часа.

Хари ще тръгне от Калифорния в петък, 5 май, ще присъства на официалната церемония в Уестминстърското абатство от 11 ч. до 13 ч. британско време на 6 май, след което ще лети обратно към САЩ следобеда между 14 ч. и 14 ч.

Снимка 612116

Източник: GettyImages

Това ще му позволи - след десетчасов полет, да пристигне вечерна на 6 май у дома в Монтесито, за да присъства на четвъртия рожден ден на сина си Арчи, уточняват Deadline. Съпругата му Меган Маркъл ще бъде с децата им в САЩ през цялото време на коронацията.

Плановете на принц Хари не са официално потвърдени от съображения за сигурност. Това беше и обяснението за забавянето на отговора му на поканата за коронацията.

Снимка 616464

Източник: GettyImages

В момента принцът съди вътрешното министерство на Великобритания за това, че премахна 24-часовата охрана на него и семейството му, след като той и съпругата му се оттеглиха като работещи членове на кралското семейство през 2020 г. Въпросната охрана се плаща от парите на данъкоплатците.