Днес, 18 май, лейди Габриела Уиндзор - племенницата на крал Чарлз и дъщеря на принц Майкъл Кентски, трябваше да празнува петата годишнина от сватбата си с Томас Кингстън. Последният обаче беше открит мъртъв в края на февруари в дома на родителите си.

След самоубийството на съпруга й - лейди Габриела Уиндзор обратно в Кенсингтън

След самоубийството на съпруга й - лейди Габриела Уиндзор обратно в Кенсингтън

Лейди Габриела е втора братовчедка на крал Чарлз

Последвалата полицейска проверка показа, че в смъртта на 45-годишния Кингстън няма нищо съмнително, защото става дума за самоубийство. Това, в комбинация с ненавременната му кончина, се е оказало голям удар за лейди Габриела.

В края на април 43-годишната авторка се е върнала да живее при родителите си в апартамент в двореца Кенсигтън. Близките й приятели пък правят всичко по силите си да я разведрят и да й помогнат да премине през този труден момент в живота си.

Снимка 656133

Източник: GettyImages

Самият крал Чарлз Трети реши да изрази подкрепата си за Габриела, като я покани на парада по случай публичното отпразнуване на рождения му ден на 15 юни - събитие, известно като Изнасянето на знамената (Trooping the Colour).

Лейди Габриела с Чарлз през юни 2023 г.

Източник: GettyImages

Лейди Габриела с Чарлз през юни 2023 г.

Всички се надяват Ела, както я наричат близките й, да се включи в тържеството, "ако се чувства готова за това", съобщават източници на The Daily Mail. Последното й появяване на публично събитие е в Деня на влюбените, когато заедно с Томас Кингстън присъстваха на събитие, посветено на Шекспир, в Лондон.