Няма почивка за Шер, става ли въпрос за бедстващи животни. В края на ноември станахме свидетели на щастливата развръзка за Кааван - "най-самотния слон на света", за който Шер се бори дълго време да намери нов дом и приятели. И успя.

Шер и кампанията за спасяване на „най-самотния слон на света“ в Пакистан

Шер се среща с „най-самотния слон на света“

Съдбата му развълнува целия свят

Кааван, който живееше сам и малтретиран в Пакистан, беше преместен в резерват в Камбоджа, където ще има шанса да живее спокоен и щастлив живот сред себеподобни.

Сега звездата с голямо сърце насочва вниманието си към Буа Ной - женска горила, която пристига в Тайланд през 1988 г. и е прекарала по-голямата част от времето си в зоопарка "Пата" на покрива на мол в столицата Банкок.

Наскоро Шер написа писмо до министъра на околната среда на Тайланд Варавут Силпа-арча, в което изразява загрижеността си за горилата, след като е научила за лошите условия на живот - малка клетка, недостатъчна умствена стимулация, неадекватен достъп на открито, пише The ​​Guardian.

В писмото певицата и активистка предлага да организира и заплати безопасното транспортиране на Буа Нои от зоологическата градина до резерват в Конго чрез фондацията Free the Wild, на която е съосновател. Шер също иска да транспортира орангутаните, гибона и бонобото от зоопарка до Тайландската фондация за приятели на дивата природа.

Надяваме се Шер и този път да успее да помогне и скоро да видим и горилата Буа Ной на някое по-добро за нея място.

Кааван, най-самотният слон на света и първият му контакт след осем години самота

Най-самотният слон на света вече не е сам

Как се стигна до щастливата развръзка