Нещастният живот на Кааван - "най-самотния слон" на света, години наред предизвиква международно негодуване. За промяна в условията му на живот се бориха групи за защита на правата на животните и активисти.

Ботсвана, слоновете и мистериозната смърт на стотици от животните в страната

Мистериозната смърт на стотици слонове в Африка

Тъжни новини

Съдбата на слона от зоопарка в пакистанската столица Исламабад присърце взе и самата Шер, която води активна кампания за спасяването му.

Певицата дори посети Пакистан, за да се срещне с "най-самотния слон на света" преди той да отпътува за Камбоджа, където ще живее в по-добри условия.

Шер вече се е срещнала с премиера Имран Хан преди планираното ѝ посещение на Кааван, съобщава Associated Press. Той е благодарил на певицата, актриса и активистка за положените от нея усилия за спасяването на слона. Шер допринесе и финансово за разходите по преместването му.

Кааван е живял в зоологическата градина в продължение на 35 години, повечето от които във вериги. През 2012 година е загубил партньорката си, която починала след като инфекция се е превърнала в гангрена. Според д-р Амир Халил, ветеринарен лекар, Кааван е бил с разбито сърце, депресиран и страдащ от затлъстяване.

Условията в зоопарка са били толкова лоши, че през май съдия разпореди всички животни да бъдат преместени. След съдебното постановление организацията за защита на животните Four Paws International със седалище във Виена, Австрия, беше натоварена със задачата да подпомогне преместването на Кааван.

Кааван ще бъде преместен в резерват в Камбоджа, избран заради предлаганите подходящи условия и наличието на екип от специалисти. Там слонът ще бъде в компанията на над 80 други слона.

Шер, Джорджия Холт и как изглеждат една до друга майка и дъщеря

94-годишната майка на Шер, която изглежда като нейна сестра

Всичко е въпрос на ген