Дългогодишният конфликт между Израел и Хамас, разразил се с нови сили в последния месец, се оказа болна тема не само за жителите на двете страни, но и за редица известни личности, които по един или друг начин се оказаха въвлечени във вълната от полюсни мнения в социалните мрежи.

Бела Хадид след дългото мълчание - страхът не е опция за конфликта между Израел и Хамас

И Бела Хадид проговори за случващото се в ивицата Газа

Дължи го на палестинците

Сестрите Джиджи и Бела Хадид, които отдавна защитават палестинската кауза, дори станаха обект на смъртни заплахи заради ясната си позиция. А една друга звезда с над 430 милиона последователи направи грешен ход и сега също си носи последствията.

Преди няколко дни Селена Гомес реши все пак да наруши мълчанието си за случващото се между Израел и Хамас и публикува няколко сторита в профила си в Instagram. В тях тя обяснява, че е решила да не се изказва по-рано, защото сърцето й се къса, виждайки "целия ужас, омраза, насилие и терор, които се случват по света".

Певицата и актриса определи като "ужасяващо" това хора да бъдат измъчвани и убивани заради принадлежността си към определена група. "Трябва да защитим всички хора, особено децата, и да спрем насилието завинаги", призова Гомес.

Заяви още, че иска да промени света, но знае, че няма как да го направи с публикации в социалните мрежи. Селена обясни и че поради факта, че има по-малка сестра, е станала прекалено чувствителна към насилието над деца и е готова да "направи всичко" за тях и за невинните животи.

Тези думи на звездата обаче не успяха да трогнат голяма част от нейните последователи, а дори напротив - разгневиха ги. Селена Гомес стана поредната обвинена в изразяване на по-скоро неутрална позиция, от която става ясно, че я е повече грижа за репутацията й, а не за невинните жертви, за които говори.

Скоро след публикуването на сторитата последните няколко снимки на певицата бяха залети със стотици негативни коментари, което я принуди да спре възможността за коментиране. Сторитата също бяха изтрити преди сами да изчезнат, а след това Селена написа, че си взима почивка и ще изтрие профила си, защото не подкрепя нито една страна в случващото се в момента. Е, засега профилът не е изтрит, но няма нова активност в него.

Кралица Рания и позицията й за случващото се в Израел

Кралица Рания за Израел и двойните стандарти

Йорданската кралица е разгневена

Все пак в своя защита Селена Гомес може да изтъкне факта, че нейното име и подпис стоя под отвореното писмо, което десетки известни личности изпратиха до президента Джо Байдън с молба да се намеси в конфликта между Израел и Хамас, за да се спре отнемането на невинни животи, които вече са хиляди само за месец.