Богатите и доказани успели хора са тези, от които често взимаме пример. Четем биографиите им, вслушваме се в съветите им и сме сигурни, че те правят най-доброто за себе си, за да постигат подобни впечатляващи резултати.

Джак Дорси, храненето по веднъж на ден и спартанският режим на изпълнителния директор на Twitter

Спартанският режим на Джак Дорси

Как е винаги в кондиция

Сред тези личности със сигурност можем да наредим и Ричард Брансън. 71-годишният предприемач има десетилетия бизнес опит зад гърба си, над пет милиарда долара нетни активи и смели мечти за бъдещето, което не е само на Земята, а и в Космоса - там, където той вече беше.

А за да успява да бъде толкова деен и в тази напреднала възраст, той обръща голямо внимание на здравето си. И добре знае, че за да се чувства добре и да функционира на пълно обороти, трябва да се храни правилно. Негов съветник какво точно значи това е докторът от Харвард Уилям Ли.

Снимка 563192

Източник: GettyImages

Той е поддръжник на теорията, че някои супехрани помагат на тялото да неутрализира още в много ранен стадии редица заболявания - както онкологични, така и сърдечно-съдови, които са основната причина за смъртност в световен мащаб.

И тъй като Брансън не може да си позволи да боледува или някоя тежка болест да му отнеме времето на този свят за изпълнение на големите му планове, той се допитва до специалиста за изготвяне на конкретни хранителни препоръки, които споделя и с всички нас в блога си.

"Отдавна съм дал приоритет на цялостния здравословен начин на живот. Тренирам всеки ден - тенис, кайтсърф, плуване, тежести и колоездене. Лягам си в 21 часа, когато е възможно, имам невероятен екип около мен, който ми помага за справяне със стреса, и съм благословен с най-невероятните приятели и семейство. А диетата, според д-р Ли, е последният стълб за реализирането на пълния здравен потенциал", пише милиардерът.

Снимка 538704

Източник: Twitter / Big Jock

Той цитира своя здравен гуру, който твърди, че пиенето на една до три чаши кафе на ден намалява риска от сърдечна недостатъчност с 33%. Също така едно киви на ден увеличава защитата на нашето ДНК от оксидативен стрес със 60%. А пет чаши зелен чай дневно значително намаляват кръвното налягане и нивата на холестерол, цитират го от Inc.

И това са трите основни съвета, които Брансън се стреми да изпълнява всеки ден. Ние също може да си ги откраднем, както и да включим в хранителния си режим някои (или всички) от храните, които Ли препоръчва за един наистина пълноценен живот.

Ричард Брансън, продуктивността, концентрацията и защо е важно да спортуваме редовно

Тайната на успеха на Ричард Брансън

Която няма общо с милиардите му

Сред тях са: манго, пресни горски плодове, овесена каша, хляб с квас, твърди сирена, зеленолистни зеленчуци, бобови растения, доматен сок, екстра върджин зехтин, натурален шоколад и орехи.