На 71 години е създател на няколко успешни компании, милиардер, летял е в космоса, държи няколко рекорда по каране на кайтсърф, а позитивизмът му е заразителен. Това е Ричард Брансън - един от любимите ни милиардери.

Ричард Брансън, Virgin Galactic и полетът на милиардера в Космоса

Брансън покори Космоса преди Безос и Мъск

Сбъдна детската си мечта

Как продължава да е все така успешен и продуктивен след толкова години в бизнеса?

Отговорът не се крие в свръх организация, приложения за разпределяне на времето или сутрешни ритуали. По-просто е - редовно спортуване.

"Единствената причина, поради която успявам да правя нещата, които правя, и да се справям с натоварения си график без да ме повали стреса, е че съм в добра форма", признава самият Брансън пред CNBC.

Снимка 538690

Източник: https://www.virgingalactic.com/

В това няма нищо необичайно: физическата активност подобрява циркулацията на кръвта, подобрява енергията и метаболизма, спим по-добре и - най-важното, нивото на хормона на щастието ендофрин се покачва.

Да не забравяме и другото най-важно нещо - намаляване на тревожността и депресията. Само 30 минути тренировка на ден ще ни спестят "дупката", в която изпадаме, когато сме в стрес. А и ендофринът действа като естествен аналгетик ни напомнят от Inc.

Снимка 539554

Източник: iStock

Медията ни напомня и, че не е нужно да прекарваме часове във фитнеса или да бягаме маратон. Достатъчно е поне половинчасова разходка вечер, кратък джогинг сутринта, каране на колело в квартала или обичайна сесия по йога.