Миналата седмица за британското кралско семейство бе под знака на първата годишнина от смъртта на кралица Елизабет Втора. Всички сведоха глава в знак на почит към най-дълго управлявалия монарх в страната. Но животът продължава и ангажиментите не спират. А някои са по-приятни от други.

Една година без Елизабет Втора - новият ред на крал Чарлз и бъдещето на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Една година от смъртта на Елизабет Втора - какво се промени

Всичко е различно, но и някак познато

Преди дни в замъка Уиндзор се състоя изненадващо събиране на някои членове на кралското семейство, които иначе рядко виждаме заедно. След като почетоха паметта на любимата си Елизабет Втора в тесен кръг, принц Уилям и Кейт Мидълтън взеха участие в подкаста на Майк Тиндал The Good, The Bad and The Rugby заедно с дъщерята на кралицата принцеса Ан.

Забавното семейно събиране накара членовете на кралския двор да се отпуснат и да започнат да разказват смешни моменти от кралския живот, както и свои мили спомени. Като например принцът на Уелс си припомни единственият път, в който е плакал заради спортно събитие. И виновник за това е била братовчедка му Зара Тиндал.

Снимка 633362

Източник: GettyImages

Принц Уилям не е могъл да сдържи сълзите си, когато е видял нейния триумф в конния спорт. "Единственият път, когато съм плакал, докато съм гледал спорт, е когато Зара спечели, мисля, че беше европейското първенство", казва той и допълва, че тогава е бил на къмпинг и е гледал състезанието от телефона си. А когато английското знаме се е вдигнало благодарение на Зара, се е разпаднал "на парчета".

В този момент се намеси и Кейт Мидълтън, която си припомни, че когато се е върнал у дома, съпругът й е казал, че никога не се е чувствал толкова горд, колкото в онзи момент. И съпрузите допълниха, че много се надяват трите им деца също да развият тази любов към спорта и най-вече към отборните дисциплини.

Снимка 633361

Източник: GettyImages

За принц Уилям най-важното е, че той те учи да умееш дa губиш, нещо, върху което трябва да се концентрираме много повече в днешно време. "Мисля, че хората не знаят как да губят добре. Говорейки специално за нашите деца, искам да съм сигурен, че те разбират това. Мисля, че е наистина важно от ранна възраст да разберем как да губим и защо губим, и да израстваме от това", категоричен е той.

Е, разбира се, не по-малко важно е човек да умее и да печели, но не и да се хвали, категоричен е принцът на Уелс. За него участието в отборен спорт още от най-ранна детска възраст дава много ценни умения като изграждане на приятелства и взаимоотношения на работното място, предава Woman&Home.

Принц Уилям дава силно обещание на принцеса Даяна, но така и не може да го изпълни

Обещанието, което принц Уилям дава на Даяна, но така и не може да го изпълни

В какво се заклева бъдещият престолонаследник, когато е само на 14 г.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън със сигурност искат да дадат най-доброто на трите си деца и да ги научат на най-важните житейски уроци, но изглежда и те има още върху какво да работят. Принцесата на Уелс първо призна пред Майк Тиндал, че въобще не е състезателен тип, но след това разкри, че двамата със съпруга й никога не могат да доведат докрай един тенис мач, защото никой от тях не е готов да загуби. И това "се превръща в умствено предизвикателство" за кралската двойка.