Въпреки че принц Чарлз е преди принц Уилям по наследяване на престола, все по-голяма ни изглежда вероятността след няколко години херцогът на Кеймбридж и неговата съпруга да застанат начело на кралския двор.

Дори да трябва да изчакат малко повече, докато се случи това, промените са неизбежни. Ето какво ще се случи, когато Кейт Мидълтън стане съпругата на краля на Великобритания.

Титла

Херцогинята на Кеймбрдж официално ще стане кралица консорт. Към нея ще се обръщат с кралица Катрин и за пръв път името и титлата й ще бъдат едно до друго.

Снимка 499844

Източник: GettyImages

Работа

В момента позицията на Кейт в кралския двор е описана като "подкрепа на дейността на кралицата в кралските задължения в страната и чужбина". Ролята на консорт (партньор) на монарха не е строго дефинирана в кралския протокол, но тя отново ще бъде плътно до него на всички събития, които обаче тогава ще са организирани от тях.

Разбира се, ангажиментите на Мидълтън ще се увеличат още повече. Въпреки че мнозина са останали с впечатлението, че настоящият консорт - принц Филип, не е особено деен в кралските дело, истината е доста по-различни.

Той беше патрон, президент или член на 750 организации и имаше над 22 хиляди солови ангажимента преди пенсионирането си през 2017 г. Така че Кейт я чака още повече работа.

Коронация

Кейт Мидълтън ще бъде коронясана заедно със своя съпруг. Тази привилегия не важи за мъжете консорти, като принц Филип, предава Insider.

Снимка 499845

Източник: GettyImages

Основно правило

За членовете на кралския двор е общовалидно правилото да не коментират личния си живот пред представителите на медиите, въпреки че понякога си позволяват изключения от него.

Докато сега, като херцог и херцогиня, Уилям и Кейт заведоха няколко дела срещу журналисти, когато станат крал и кралица, най-вероятно ще следват правилото, въведено от Кралицата майка - "никога не се оплаквайте, никога не се обяснявайте".

Поклони

Когато принц Уилям стане крал, съпругата му вече няма да има пред кого да се покланя защото никой от кралския двор няма да е с по-висока титла от нея. За сметка на това, останалите членове на кралското семейство ще трябва да й се кланят.

Снимка 499846

Източник: GettyImages

Нов дом

От деня на сватбата си принц Уилям и Кейт Мидълтън обитават двореца Кенсингтън. Но когато Херцогът получи цялата кралска власт в ръцете си, семейството му ще трябва да се премести в Бъкингамския двор. Той е официална резиденция на британската монархия от 1837 г.

Кейт Мидълтън, Елизабет Втора и защо херцогинята на Кеймбридж не е приела първата покана от кралицата

Когато Кейт откаже на кралицата

Не без причина

Нова посока

Не можем да бъдем сигурни как точно ще се промени поведението на Уилям и Кейт, когато станат крал и кралица. Но всички предвещават, че те ще продължат своя път към модернизация на монархията по неформално поведение, което кара гражданите да чувстват кралските особи като равни, като близки.