Днес Кейт Мидълтън е абсолютната фаворитка на кралицата и нейната бъдеща заместничка. Херцогинята на Кеймбридж стана част от кралския двор с идеята, че един ден ще бъде жената до краля на Великобритания. Но отношенията между нея и Елизабет Втора невинаги са били гладки.

Според нова книга за кралския двор, която ще излезе скоро и носи името Battle of Brothers, Кейт Мидълтън е отклонила първата покана на кралицата да празнува заедно с кралското семейство Коледа в имението Сандрингам. Това се е случило през 2006 г., когато с принц Уилям все още са просто гаджета, но от цели пет години.

Елизабет Втора лично е поканила бъдеща си снаха, нарушавайки кралския протокол, според който само законни членове на семейството могат да присъстват на коледния обяд.

Снимка 482073

Източник: GettyImages

Тогава Мидълтън учтиво е отказала под претекст, че не е редно да бъде на събирането, защото дори все още няма годежен пръстен. А, според авторите на книгата, по този начин просто се е надявала да накара Уилям да направи следващата крачка във връзката им, предава Express.

Кейт Мидълтън, принцеса Шарлот и евтината рокля от Zara на дъщерята на херцогинята

Принцеса Шарлот по стъпките на Кейт

Каквато майката, такава и дъщерята

Самата кралица също е провела разговор с внука си и го е посъветвала по-скоро да узаконят връзката си с Кейт, за да не попадат повече в подобни неудобни ситуации. Няколко месеца след това идва кратката им раздяла, а годежът - чак през 2010 г.