За никого не е тайна, че принц Уилям и Кейт Мидълтън са любимците на кралския двор. В тях е надеждата и за светлото му бъдеще. Затова и съпрузите често се ползват с различни привилегии и дори от време на време за тях се правят изключения от строгите правила на двореца.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, Earthshot Prize и снимките им зад кулисите

Уилям и Кейт, когато светлините угаснат

Не просто херцог и херцогиня

Поредният пример за това е специалното разрешение, което херцогът и херцогинята на Кеймбридж са получили лично от кралицата, за да отидат на семейна почивка. Двамата бяха забелязани на летище Гетуик заедно с децата си, отправяйки се към неизвестна дестинация.

Според правилата на кралския двор, на висшите му членове е забранено да летят заедно, освен ако нямат изричното позволение на кралицата, както е в случая.

Снимка 538709

Източник: GettyImages

А то се изисква, защото принц Уилям и синът му принц Джордж са втори и трети по линия за наследява на престола и при евентуален инцидент със самолета това би предизвикало истински смут.

Засега Елизабет Втора все още прави изключения, но когато принц Джордж навърши 12 години, той ще трябва да лети отделно от баща си. Същото правило забранява на принцовете Чарлз и Уилям да летят заедно, както и на Чарлз и кралицата, предава Mirror.

Кейт Мидълтън, зеленото палто Erdem и какво смята принц Уилям за него

Дрехата на Кейт, която ядоса Уилям

Принцът има мнение за тоалетите на съпругата си

Очевидно това е едно от поредните правила в кралския двор, които търпят либерализация. Но пък и Уилям и Кейт рядко си позволяват да искат специални привилегии, така че на този етап балансът е постигнат.