Членовете на британското кралско семейство често попадат в светлините на прожекторите не само заради публичните си ангажименти и изяви, но и заради личния си живот. Подробностите от него рядко остават в тайна благодарение най-вече на британските таблоиди. А, оказва се, не само добре познатите кралски особи имат с какво да привлекат интереса.

Принцеса Ан, която назначи за своя придворна дама най-добрата приятелка на дъщеря си Зара Тиндал

Когато и в кралското семейство назначават с връзки

Ето кой работи за принцеса Ан

Питър Филипс е от тези, за които рядко се говори и предпочита да живее в сянка. Но съдбата му е да е син на принцеса Ан, дъщерята на покойната кралица Елизабет Втора. И, оказва се, той е известен като любимия внук на най-дълго управлявалия британски монарх - а тя има цели осем, след които и бъдещия крал принц Уилям.

Питър Филипс е на 46 години и е отново сам, за което често е наричан "най-нещастният" или "най-големия карък" в кралския двор. До 2021 г. той беше омъжен за дългогодишната си половинка Отъм Кели, с която сключиха брак през 2008 г. и имат две общи деца.

Снимка 660772

Източник: GettyImages

Скоро след развода синът на принцеса Ан започна връзка с Линдзи Уолъс, дъщеря на петролен бос. За трите им години заедно мнозина определяха връзката им като наистина стабилна и смятаха, че той най-сетне е намерил жената за себе си.

Уолъс присъстваше на редица събития и успя да изгради близки отношения с крал Чарлз. Тя дори бе сред поканените на коронацията на монарха преди година, което Филипс прие с огромна благодарност, защото и самият той е много близък със своя чичо.

Тогава двойката изглеждаше по-влюбена и щастлива от всякога, но изглежда в последните месеци отношенията им са претърпели промяна. Твърди се, че Уолъс е била представена дори на кралица Елизабет Втора и тя също е дала своето одобрение за връзката им.

Снимка 660760

Източник: GettyImages

И така до тази седмица, когато доскоро влюбените обявиха, че поемат всеки по своя път, защото любовта им "си е изпяла песента". Според техни приближени, цитирани от The Sun, двамата са запазили приятелски отношения и няма намесен трети човек, който да е станал причина за това решение. 

Възможно е обаче натовареният график на Питър Филипс и неговите чести пътувания, свързани с работни ангажименти, да са оказали влияние върху връзката му. Той раоти за Формула 1 и близки до двойката не крият, че напоследък двамата с Уолъс са прекарвали много малко време заедно.

Синът на принцеса Ан живее в нейното имение Gatcombe Park в Глостършир. Той се развива изцяло встрани от кралските дела и не получава финансова подкрепа от кралския фонд. Двамата с доскорошната му половинка Линдзи се познават много преди да станат двойка, защото тя е учила в едно училище със сестра му зара Тиндал.

Зара и Майк Тиндал - как племенничката на крал Чарлз печели милиони от реклама

Кой в кралското семейство печели милиони от реклама

Издръжката им не зависи от Короната

Стават си по-близки обаче след като браковете и на двамата стигат до развод. Тя също има деца от предишната си връзка. А сега, след като Питър Филипс е отново сам, ще насочи цялото си внимание към своята кариера и ще се надява някой ден отново да срещне сродна душа - този път за цял живот.