Последните месеци са истински трудни за британския кралски двор и ситуацията в момента е безпрецедентна в цялата му история. Ако доскоро бе напълно неприемливо кралските особи да говорят открито за здравословните си проблеми, сега крал Чарлз и Кейт Мидълтън правят една голяма промяна не само за двореца, но и за всички, които са засегнати от онкологични заболявания.

Кейт Мидълтън и принц Уилям след диагнозата - как ще прекарат Великден

След тежката диагноза - по-различният Великден на Уилям и Кейт

Къде решиха да посрещнат празника

Връзката между монарха и принцесата на Уелс през годините неведнъж е определяна като силна. Но сега, когато и двамата са изправени пред едно и също житейско изпитание, са станали по близки от всякога, твърдят кралски коментатори, цитирани от People.

След като призна публично, че е диагностицирана с рак, Кейт Мидълтън бе поздравена от крал Чарлз за смелостта да говори за заболяването - точно както прави и той с цел да вдъхне увереност и на останалите хора, които се борят с него. А силата и смелостта й за пореден път го възхитиха, и го накараха да се гордее с нея.

Снимка 653092

Източник: GettyImages

Кейт Мидълтън винаги е била и ще бъде за крал Чарлз дъщерята, която той така и не успя да има. Именно затова той има същата мисия като по-големия си син - да я защитава по всички възможни начини и да й помага да се чувства максимално добре, независимо от обстоятелствата.

А особено в този труден момент подобна подкрепа й е много необходима. И монархът е готов да й я даде, въпреки че и той самият преминава през курс на лечение.

анкета

Очаквахте ли причината за отсъствието на Кейт да е толкова сериозна?

Виж резултати

Да, личеше, че нещо сериозно се случва 39.5%

Не, беше съвсем изненадващо 7.6%

Няма значение, важното е Кейт да се оправи 44.2%

Първо Чарлз, после Кейт - някой ги прокле тези хора 8.7%

Източниците твърдят още, че крал Чарлз и Кейт Мидълтън са имали среща на четири очи в деня преди публикуването на видеото, в което тя признава за диагнозата си - не само като роднини, но и като двама пациенти, които имат нужда да споделят опита си.

Снимка 648415

Източник: GettyImages

Тази среща й е дала и допълнително спокойствие, че има с кого да говори за здравословното си състояние и да знае, че ще може истински да я разбере, защото минава през същото. А монархът й е вдъхнал допълнителна увереност да признае за заболяването си открито, колкото и да й е трудно.

Кейт Мидълтън и изявлението за диагнозата й - защо то се появява точно сега

Защо видеото на Кейт излезе точно сега

Принцесата сама е написала текста за изявлението си

Крал Чарлз сам даде заявка за големи промени, които иска да направи в остарялата в много отношения монархия. Говоренето за здравословното му състояние е както част от нея, така и отговор на променените очаквани на обществеността към настоящите кралски особи. Те трябва да бъдат максимално открити, за да имат доверието на хората. А когато покажат, че са също като тях, стават още по-близки и харесвани. Точно както направи Кейт Мидълтън.