Премиерата на документалния филм Pretty Baby: Brooke Shields, проследяващ започналата още от ранна детска възраст кариера на Брук Шийлдс, е на 3 април. Няколко дни преди това актрисата говори за трудностите, през които е трябвало да премине по пътя.

Брук Шийлдс, Brooke Shields: Pretty Baby и подробностите за сексуалното посегателство в документалния филм

Брук Шийлдс проговори за изнасилването си преди 30 години

Откровенията на актрисата пред People

В интервю за The Sunday Times тя споделя, че снимането на филми и времето, прекарано с баща ѝ, са ѝ помогнали да се справи с емоционалните травми, нанесени ѝ от майка ѝ - алкохоличка, която е взимала решения за кариерата ѝ.

"Правенето на филми винаги е било предпазната ми мрежа", споделя Брук Шийлдс. Тя споменава баща си Франк Шийлдс, който се развежда с майка ѝ още когато е била бебе, с добро и иска той да се гордее с нея.

Актрисата е отгледана от майка си, която ѝ нанася доста емоционални травми. Когато е едва на 10 години, Брук Шийлдс трябва да направи гола фотосесия за Playboy. Участва и във филма "Хубавицата" (Pretty Baby), който разказва за малка проститутка, както и в други филми с открито сексуална тематика, какъвто е "Синята лагуна".

Брук Шийлдс, Майкъл Джексън, Pretty Baby и какви са били отношенията между двамата

Били ли са влюбени Брук Шийлдс и Майкъл Джексън

Отговорът дава актрисата и модел

Днес Брук Шийлдс разказва, че баща ѝ не е одобрявал решенията на съпругата си, но никога не го е изразявал гласно. Когато дъщеря му е приета в Принстън пък, той казва: "Не мога да повярвам, че си се представила толкова добре."

Въпреки това актрисата е носила пръстена на баща си с печата на семейството върху верижка около врата си по време на раждането на дъщеря си Роуън Франсис през 2003 г. - същата година, в която умира баща ѝ, пише Insider.