Брук Шийлдс е една от най-известните, красиви, противоречиви и неразбрани жени на своето време. В документалния филм Pretty Baby, чиято премиера бе в петък, 20 януари, на филмовия фестивал Sundance, тя получава възможността да говори по различни теми от кариерата и живота си както никога досега.

Брук Шийлдс, Pretty Baby и разкритието на актрисата в документалния филм, че е била изнасилена

Когато Брук Шийлдс е била изнасилена

“Отказвам да бъда жертва”

Моделът и актриса разказва за борбата на майка ѝ с алкохолизма, за неразкрито досега сексуално посегателство, както и за противоречивите голи сцени, които играе във филми още като дете.

Сред другите акценти, върху които Брук Шийлдс се фокусира, са отношенията ѝ с Майкъл Джексън. Според нея връзката им, подобно на много други неща в живота ѝ, е била погрешно представена. Във филма Шийлдс твърди, че двамата никога не са излизали и не са имали сексуална връзка.

Но нека започнем отначало. Брук Шийлдс и Майкъл Джексън се запознават, когато тя е на 13 години. Бързо се сприятеляват и едно от нещата, които ги свързват, е, че отрано се сблъскват с известността. А когато прекарват време един с друг, дори и като възрастни, те се държат доста детски. "И двамата трябваше да станем възрастни много рано, но когато бяхме заедно, бяхме две малки деца, които се забавляваха", споделя Брук Шийлдс.

По думите ѝ с Майкъл Джексън просто са излизали заедно и между тях не е имало нищо повече от просто приятелство. Музикантът обаче явно е имал малко по-различна представа за отношенията им. Самата Брук Шийлдс издава, че той дори е искал да си осиновят дете. Никога обаче не я е питал дали иска да се омъжи за него. "Той беше млад мъж, който продължаваше да се опитва да намери щастието", казва актрисата и модел пред Rolling Stone още след смъртта му.

Драмата между Брук Шийлдс и Майкъл Джексън обаче достига връх, когато той казва пред Опра Уинфри, че се среща с Брук Шийлдс.

Брук Шийлдс му се обажда по телефона след интервюто доста объркана - все пак, тогава се е срещала с Дийн Кейн. И след тази случка актрисата се отдалечава от Майкъл Джексън.

От разказаното във филма Pretty Baby става ясно, че обич между Брук Шийлдс и Майкъл Джексън е имало, макар и доста сложна и объркана - не съвсем чисто приятелска, не и съвсем чисто романтична.

Брук Шийлдс, Денят на благодарността, ледена вана и как се поддържа във форма актрисата

Тайната на Брук Шийлдс да изглежда толкова добре на 57 г.

В чудесна форма за възрастта си

През 2001 г. Краля на попа дори нарича актрисата "една от любовите" на живота си. Освен това той си признава, че е бил като обсебен от нея - нейни снимки са били разлепени по стените и огледалото му и е вярвал, че тя го е обичала също толкова, колкото и той нея, пише Entertainment Weekly.