Всеки биографичен филм има своите почитатели, но и своите противници. Очакваме да разберем дали (или по-скоро как) този за Елвис Пресли ще групира хората.

Елвис Пресли, Присила Пресли, рожденият ден и успехите на внучката им Райли Кеоу

Какво се случва с внучката на Елвис Пресли

Отличието на Райли Кеоу

До премиерата на филма остават още няколко седмици и наистина нямаме търпение да видим как се е справил Остин Бътлър с Елвис. Защото само с трейлъри не става.

От интервю на актьора за Brut разбираме и малко повече за предизвикателствата, пред които се е изправил. Оказва се, че между двамата всъщност има доста общо.

Актьорът казва, че през цялата си кариера Елвис Пресли е говорил за страха, който изпитва, когато трябва да се качи на сцена и да пее пред много хора. Той е бил толкова свенлив, че дори е карал да гасят осветлението и да се обръщат с гръб, за да не го гледат, докато свири.

Самият Бътлър пък твърди, че като дете е бил много срамежлив. Сега също е, но с годините се е научил как да го преодолява. А фактът, че Елвис Пресли е бил много свит и срамежлив, го е окуражил да преодолее своите несигурности и тревожности.

На кинофестивала в Кан Пресила Пресли, бившата съпруга на Елвис, оцени високо представянето на Остин Бълтър във филма. Тя заяви, че актьорът го е разучил много добре - движенията му, смеха, всичко.

Майкъл Джексън, Елвис Пресли, Джон Ленън - 11 известни личности и техните последни думи

Последните думи на звездите преди да умрат

Споменът за тях ще бъде вечен

Бътлър признава още, че се е опитал да разбере кой е Елвис като човек, защото това му е било истински интересно. Но е гледал и всички записи с Краля на рока, дори такива, които не са публично достъпни. А за да се превърне в Елвис Пресли, Остин Бътлър буквално е сложил на пауза личния си живот за около две години - колкото е отнела подготовката му за ролята.