Докато някои предпочитат да посрещнат Нова година в домашна обстановка със семейството и близките си приятели, други избират да не се занимават с приготвянето на празнична трапеза и предпочитат да отидат на ресторант, където някой друг да се погрижи за доброто им прекарване.

Гордън Рамзи, дъщеря му Холи и признанието й за трезвеността

Трудната битка с алкохола на дъщерята на Гордън Рамзи

Толкова млада, а колко е преживяла

Разбира се, това има своята цена, особено ако говорим за ресторанти като тези на Гордън Рамзи. Шеф готвачът ще посрещне свите гости в заведенията си на Острова, сред които черешката на тортата определено е Petrus, който може да се похвали със звезда Мишлен.

Новогодишното меню там е на цена 345 паунда (466 долара) с включена 15% такса за обслужване, но без никакви напитки. С тях цената, която всеки клиент ще трябва да плати, скача сериозно, защото и алкохолът не е никак евтин.

Менюто е седемстепенно. Започва се със салата от пушена змиорка и картофи, следвана от печен фоа гра (гъши пастет), още едно предястие с артишок и трюфел, морски език с праз и диви гъби, печен анжуйски гълъб със специален сос, сорбе с цитруси и тиква и лешников мус със сладолед, предава The Sun.

Оказва се обаче, че празничното меню в друг лондонски ресторант на Рамзи излиза дори по-скъпо - 543 долара. А тези цени отново повдигната вълна от недоволство срещу шеф готвача, който неведнъж е получава критики в социалните мрежи, че порциите са прекалено малки за паричната си стойност. Но той си има лесно оправдание - това е гурме кухня.