В днешно време е съвсем нормално, когато си популярен, да се опиташ да се възползваш максимално от това. Като например да създадеш своя марка дрехи.

Кайри Ървинг, Nike и как баскетболистът се заяде със спортната марка

Как и защо Кайри Ървинг се заяде с Nike

Войната продължава

Макс Верстапен се е опитал да направи точно това, като е искал да я кръсти на себе си - Max 1. Но според нидерландския вестник De Limburger от Nike са стопирали заявката за създаването на търговската марка. Причината: според световния гигант може да се създаде объркване с неговата линия Air Max.

Проверката на Службата за интелектуална собственост на Бенелюкс (BOIP), която отговаря за регистрация на търговски марки в Белгия, Нидерландия и Люксембург, е установила, че наистина съществува голямо сходство между Max 1 и Air Max.

Снимка 612022

Източник: GettyImages

Сходството пък може да доведе до объркване при клиентите, пише Sports Illustrated. От Nike дори твърдят, че някои от моделите от линията на Верстапен също наподобяват техни. И според Express заради всичко това шампионът от F1 е бил глобен с 1100 долара.

AIR, Бен Афлек, Мат Деймън и трейлър на филма за Сони Вакаро и подписването на Майкъл Джордан с Nike

Бен Афлек и Мат Деймън в преследване на Майкъл Джордан

Трейлър на AIR

Air Max 1 съществува от 1987 г. и е една от най-популярните линии обувки на Nike. Разбира се, това не е и първият път, в който компанията ревностно защитава интелектуалната си собственост, като Puma и adidas също са попадали под прицела на компанията.