Само преди по-малко от година стана ясно, че Бен Афлек и Мат Деймън отново ще пренесат приятелството си на снимачната площадка, за да участват във филм за Сони Вакаро.

Мат Деймън, Бен Афлек, Nike, сделката с Майкъл Джордан и филмът за Сони Вакаро, в който ще участват

Ще видим ли Мат Деймън и Бен Афлек отново на екран

Надушваме ли още един Оскар

Името на Вакаро може и да не е чак толкова популярно сред широката публика, но спокойно можем да кажем, че той е със статут на легенда в Nike. Просто защото успява да убеди и Фил Найт, и Майкъл Джордан новобранецът да подпише с компанията.

От първия трейлър на AIR разбираме, че филмът ще проследи точно това - трудният процес по сделката. И не, не е било никак лесно, защото в баскетболно естество по онова време (средата на 80-те години на миналия век) Nike доста са изоставали, а именно Вакаро е натоварен със задачата да промени това.

И той намира решението в тогава неизвестния колежанин Майкъл Джордан. Но му е трудно да убеди Найт от останалите от Nike, че трябва да заложат всичко на тази сделка. Е, в последствие се оказва може би най-добрата сделка в историята на компанията, защото и до ден днешен Джордан носи милиони на компанията.

В ролята на Сони Вакаро ще видим Мат Деймън, в тази на Фил Найт ще е Бен Афлек, докато майката на Майкъл Джордан - Делорис, която има важна роля в сделката с Nike, ще бъде изиграна от Виола Дейвис.

Доста нетипично, но AIR ще се завърти първо по кината от месец април, а чак след това ще бъде пуснат в Amazon Prime Video. Интересното е, че няма дата за пускането на филма в стрийминг платформата, защото това ще зависи от представянето в бокс офиса.