Последните две години са меко казано странни за Кайри Ървинг, който въпреки всичко си остава един от най-талантливите баскетболисти в NBA.

Кайри Ървинг, NBA и до какво доведе отказът на баскетболиста на Бруклин Нетс да се ваксинира срещу COVID-19

Как отказът от ваксинация може да съсипе една кариера

Баскетболистите в NBA на практика са задължени да се ваксинират, но това не може да спре Кайри Ървинг

Но е факт, че твърдите възгледи на Кайри му костват доста. В началото на пандемията той пропусна много мачове на своя Бруклин Нетс, защото отказваше да се ваксинира, а това бе задължително условие в повечето градове, където отборът му гостуваше - включително и в Ню Йорк.

Тази криза обаче отмина някак си, но на нейно място дойде нова. Този път може би по-сериозна, защото Кайри Ървинг бе нападнат остро заради свои антисемитски изказвания. Това, разбира се, доведе до наказание от страна на отбора му, но доведе и до разтрогване на договора му с Nike.

Снимка 598761

Източник: GettyImages

И това определено е голяма работа, защото Ървинг не бе просто рекламно лице на спортната марка, но и имаше своя линия баскетболни обувки. И понеже Nike решиха да скъсат отношенията си с баскетболиста, както adidas направиха с Кание Уест, той реши да отвърне на удара.

В срещата на Бруклин Нетс с Шарлот Хорнетс преди няколко дни Кайри Ървинг се появи на корта с Nike Kyrie 3 - по-стар модел на обувките му. Но с леки "подобрения" от негова страна. Върху логото на Nike той бе залепил черна лепенка, така че да не се вижда.

Но баскетболистът не се е задоволил само с лепенката, защото я е използвал като средство да изрази мислите си. Според FanNation, на дясната си обувка той е написал "СВОБОДЕН СЪМ" и "Благодаря ти Господи, ЧЕ СЪМ".

Кайри Ървинг, антисемитските му изказвания, Nike и последствията за баскетболиста

Новите проблеми за Кайри Ървинг

Баскетболиста отново е в устата на всички

Съобщението с главни букви не стига, но на лявата си обувка Кайри Ървинг съвсем иронично бе упоменал къде трябва да стои евентуалното лого.