Преди около седмица стана ясно, че Неймар е обвинен в изнасилване от бразилката Нажила Триндад. Футболистът, разбира се, отрече и дори разпространи чатове между него и Тринидад, за да докаже, че е жертва на изнудване.

Неймар, Нажила Триндад, обвиненията в изнасилване и едно ново видео

Виновен ли е Неймар

Вече и видео от "изнасилването", в което е обвинен

Няколко дни по-късно жената пусна противоречиво видео от хотелската ѝ стая. Съвсем скоро ще разберем кой казва истината, защото в момента се води разследване и двете страни са изслушани.

Негативните последствия за Неймар обаче вече започнаха, а дори не е намерен за виновен. Първо, Nike, с които бразилецът има подписан договор, изразиха притесненията си около цялата ситуация.

Неймар, Diesel, Spirit of the Brave и от какво е вдъхновен новият им парфюм

Как Неймар се справя със страховете си

Spirit of the Brave и новата реклама на Diesel ни дават този отговор

След това пред Reuters представители на Mastercard заявиха, че са планирали рекламна кампания с участието на Неймар, но заради обвиненията в изнасилване са решили да го изключат от нея. Въпреки това обаче нито един спонсорски договор не е прекратен.

Неймар, обвиненията в изнасилване и как футболистът отговори на тях

Неймар отговори на обвиненията в изнасилване

Виновен ли е футболистът

Според Deutsche Welle, сънародниците му в Бразилия смятат, че е невинен. Това показва онлайн анкета, в която над 60% от гласувалите са убедени в невинността на футболиста.