Подготовката за предстоящата сватба на принц Хари и Меган Маркъл кипи с пълна сила. Два месеца преди събитието, бъдещите младоженци вече са отметнали още една важна точка от списъка - сватбената торта.

Според информация от кралския двор, двамата са стигнали до единодушното решение, че сладкото изкушение за гостите ще бъде с лек и свеж вкус - на бъз и лимон. Кремът ще е маслен, а украсата - от свежи пролетни цветя.

Белият бъз е полезен за имунната система, а сред останалите съставки има подпомагащи храносмилането, което със сигурност е добра идея след тежко сватбено похапване.

Меган Маркъл неведнъж е доказвала - най-вече със стила си на обличане, че си пада по по-семплите неща, но знае как да ги избира и съчетава със стил. Със сигурност и бъдещият й съпруг е наясно с този факт и се е доверил на нейния вкус.

Но интересното в случая е не само каква ще бъде тортата, но и кой ще я направи. Все пак, това си е голяма отговорност, когато става дума за събитие от подобен ранг. А късметлийката е сладкарката Клеър Птак. Тя е родена и отраснала в Калифорния, но от години е собственик на пекарна в Лондон.

В местенцето за творене на сладкиши Violet Cakes се използват само сезонни и органични съставки. Така тортата ще бъде напълно в синхрон със здравословния начин на живот, който Меган практикува. Маркъл и Птак се познават отдавна, защото актрисата я е интервюирала за кулинарния блог, който водеше преди време.

Явно още тогава е останала очарована от изкушенията и със сигурност това е наклонило везните на избора. Сладкарката споделя, че тя и младоженците имат едно и също виждане за храната и за това колко здравословна трябва да е тя. Затова и ще направи всичко възможно да покрие високите очаквания към нея, пише CNN.