Скоро Меган Маркъл й баща й Томас може да се срещнат в съдебната зала. Причината за това е решението на херцога и херцогинята на Съсекс да съдят британски медии заради публикуването на писмото до господин Маркъл, написано от неговата дъщеря.

Делото се води срещу вестника Mail on Sunday, а когато официално влезе в съда, ще се проведат редица разпити. Напълно вероятно е един от тях да бъде с бащата на Меган, който да докаже истинността на написаното в писмото. 

Според документите по делото, Томас Маркъл е свидетел на страната на изданието, което значи, че ако се стигне до съд, той ще застане срещу дъщеря си, пише CNN.

Защитната теза на вестника е големият обществен интерес към членовете на кралското семейство и техните взаимоотношения. Именно той е станал и причината да публикуват личното писмо.

Принц Хари, Меган Маркъл и как живее херцогинята в Канада

Тайният живот на Меган в Канада

Какви ги върши в последните дни

Освен това, те използват и позицията на Томас Мaркъл, че има правото да разкаже за случилото се между него и дъщеря му, като може да избере да го направи чрез разпространяване на писмото. Дали обаче тази позиция ще мине пред съда, предстои да разберем.