Меган Маркъл бе дадена на съд от своята полусестра Саманта Маркъл заради твърдения, че херцогинята на Съсекс е направила "фалшиви" изявления в интервюто, което тя и принц Хари дадоха пред Опра Уинфри през 2021 г.

Меган Маркъл, речта на омраза в интернет и кой печели на гърба на херцогинята на Съсекс

Колко струва омразата към Меган

Бизнес за едни, кошмар за други

Това стана ясно в четвъртък, 3 март, когато Саманта Маркъл даде ход на делото във Флорида, обвинявайки Меган в клевета за "очевидно фалшиви и злонамерени твърдения" по време на интервюто, гледано от милиони хора по света.

Саманта, с която Меган има общ баща - Томас Маркъл, смята, че лъжливите изказвания на Меган целят единствено да унищожат нейната репутация и да я подложат на "унижение, срам и омраза в световен мащаб", пише Fox News.

Добавя и, че Меган разпространява неверни твърдения в биографията  Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family ("В търсене на свободата: Хари и Меган, и създаването на модерно кралско семейство"), която се появи през 2020 г. под авторството на кралската двойка, Омид Скоби и Каролин Дюран.

Снимка 565802

Източник: GettyImages

Саманта обвинява своята полусестра и че е накърнила репутацията на баща им. Тя твърди, че Меган е създала погрешното впечатление, че е живяла в бедност, и недоимък и ѝ се е налагало да работи, за да плати обучението си в колеж. Дори подчертава, че баща им е имал печеливша работа като режисьор в Холивуд в продължение на 45 години.

И добавя, че Меган не е била принуждавана от 13-годишна възраст да работи на нископлатени работни места, за да "свърже двата края", дори напротив - посещавала е елитни частни училища и уроци по танци, и актьорско майсторство.

Томас Маркъл, папараците и делото, което заведе бащата на Меган Маркъл

Поредният отчаян ход на Томас Маркъл

Каквото и да говори, винаги става дума за пари

В заключение Саманта казва, че "истините" на Меган всъщност са пълна лъжа. И затова иска обезщетение в размер на 75 000 долара.