Преди време, когато Доналд Тръмп бе президент на САЩ, а Меган Маркъл - пълноправен член на кралския двор, двамата неведнъж влизаха в задочни спорове. Впоследствие разбрахме, че те не се харесват отдавна, а съпругата на принц Хари го е изразявала в прав текст с писмо до милиардера още преди да бъде известна.

Доналд Тръмп, Мелания Тръмп и общата им поява на бейзболен мач

Поредният театър на Доналд и Мелания Тръмп

Бившата Първа дама пак е във вихъра си

Той пък, докато беше стопанин на Белия дом, също не пропускаше възможност да покаже, че бившата актриса никак не му е на сърце. Бе категоричен и че въобще не е трогнат от преместването им с Хари в САЩ и няма никакво намерение да им осигурява специални привилегии.

В последните месеци тази вражда някак естествено затихна, защото Маркъл и Тръмп вече нямат допирни точки, които да ги вкарват в конфликт. Да обаче преди дни бившият президент даде поредното си интервю, в което отново не пропусна да захапе херцогинята на Съсекс.

Снимка 546490

Източник: EPA/БГНЕС

Тръмп отправи пряко обвинение към херцогинята на Съсекс, че се държи "неуважително" към кралица Елизабет Втора и към цялото кралско семейство. "Не съм й фен още от ден първи", не пропусна да поясни той по адрес на Меган. 

Освен това бившият държавен глава смята, че принц Хари е бил "ужасно използван" (от съпругата си) и един ден ще съжалява за това, защото е развалил отношенията си със своето семейство и е наранил дълбоко кралицата. А Елизабет Втора той определя като "страхотна жена, страхотна личност".

Принц Чарлз, принц Хари, Меган Маркъл и обвиненията в расизъм към херцога на Корноул

Чарлз ли е расистът на кралския двор

Думите му по адрес на Арчи

Тръмп не спести и мнението си, че Меган прави "много неподходящи" неща, позволявайки си да лобира за членове на Конгреса, цитират го от Independent.