Малко след като обявиха, че напускат кралския двор, принц Хари и Меган Маркъл ни съобщиха и друго свое решение - да съдят таблоидите на Острова, които разпространиха личната кореспонденция на херцогинята с нейния баща.

Делото вече е в ход, а от него разбираме все повече интересни подробности за живота на Меган преди Мегзит. 

Според нови документи, разкрити от съда, Маркъл е станала обект на многобройни лъжливи и вредни статии. Казва се още, че приятелите й никога не са я виждали в подобно състояние и са били притеснени за нея, защото е била не само бременна, но и "незащитена" от кралския двор, както и неспособна сама да се защити.

Снимка 486566

Източник: GettyImages

Става ясно също така, че от двореца Кенсингтън са предупредили всички приятели на Меган да не коментират нищо за нея пред медиите, въпреки сериозната дезинформация, която битува в публичното пространство.

По този начин е дадена свобода на измислените източници на изданията да говорят каквото си искат, а тези, които наистина са били наясно със ситуацията, е трябвало да мълчат. Но някои от най-близките на Меган все пак решиха да говорят, макар и анонимно, подразнени от тази несправедливост, предава Guardian.

Херцогинята на Съсекс и нейните защитници все още не са наясно как писмото й до баща й Томас Маркъл е стигнало до медиите, като основните подозрения са именно върху него. Тя го е обсъдила само с принц Хари, майка си, една своя приятелка и адвокатите си. А доверен неин мениджър го е доставил лично.

Принц Хари, Меган Маркъл, Harry Walker Agency и новият договор на херцога и херцогинята на Съсекс

Новите роли на Хари и Меган

Вече не са безработни

А фактът, че писмото бе публикувано на части, а не в пълния си вид, също говори за целенасочена пропаганда срещу Меган, част от програма за публикуване на обидни истории за нея.