Наскоро споделихме за няколко известни личности (предимно музиканти) и историите зад сценичните им имена. Сега пък е време да насочим прожекторите към актьорите и да полюбопитстваме за истинските имена на няколко от тях.

Лейди Гага, The Weeknd, Майли Сайръс, Бруно Марс, Скалата и историите зад сценичните им имена

Звездите и историите зад сценичните им имена

Кой получава прякора си, защото е попръцквал

Но преди това разкриваме един любопитен факт. Оказва се, че тенденцията знаменитостите да сменят рождените си имена съществува още от ранните години на Холивуд. 

Риана

Преди да стане известна като певица, а по-късно и като актриса, към нея са се обръщали с рожденото ѝ име - Робин Риана Фенти (Robyn Rihanna Fenty).

Снимка 585159

Източник: GettyImages

Семейството и най-близките ѝ приятели все още я наричат Робин. Самата тя пък си признава, че ѝ е омръзнало все да чува "Риана, Риана, Риана" и наостря уши веднага щом чуе "Робин".

Нина Добрев

За нея едва ли има нужда да споменаваме, че е с български корени. Актрисата е родена у нас с кръщелното име Николина Каменова Добрева. Като малка обаче заедно със семейството си се мести в Канада.

Снимка 585160

Източник: GettyImages

Още преди да стане известна с участието си в сериала "Дневниците на вампира", тя избира първото ѝ име да стане само "Нина", а фамилията си да съкрати на "Добрев".

Джейми Фокс

И на нас Джейми Фокс ни се струва атрактивно име, но факт е, че истинското име на актьора действително е друго - Ерик Марлон Бишъп (Eric Marlon Bishop). А историята за това как самият той си го е избрал също е любопитна.

Снимка 585161

Източник: GettyImages

Да смени името си е било стратегически ход. След като е забелязал, че жените често ги канят първи на сцената в комедийни клубове, той започва да обмисля различни имена, които не звучат нито като само мъжки, нито като само женски. Хрумват му Трейси и Стейси, но в крайна сметка се спира на Джейми.

Никълъс Кейдж

Дори не сме и предполагали, че е роден във вече добре познато на всички в Холивуд семейство. Но рожденото му име го издава - Никълъс Копола (Nicolas Coppola).

Снимка 585162

Източник: GettyImages

Точно така - чичо му е Франсис Форд Копола, режисьорът и на трите филма "Кръстникът". И точно за да се разграничи от знаменитата си рода, Никълъс избира да промени фамилията си на Кейдж.

Мерилин Монро

Холивудската икона е вероятно най-популярната личност изобщо, сменяла някога името си. Родена като Норма Джийн Мортенсън (Norma Jeane Mortenson), по-късно тя прибавя и фамилното име на майка си - Бейкър (Baker).

Снимка 581487

Източник: GettyImages

След като обаче се жени за Джеймс Дохърти (James Dougherty) - своя първи съпруг, приема неговата фамилия. Превръща се в Мерилин Монро преди подписването на един от договорите ѝ с 20th Century Fox и остава доста доволна от промяната.

Ема Стоун

Тя пък решава да стане Ема Стоун вместо Емили Стоун (Emily Stone), както е истинското ѝ име, тъй като друга актриса също се казвала така.

Снимка 585163

Източник: GettyImages

Първоначално обаче Ема е искала да се прекръсти на "Райли", но в крайна сметка ѝ се е сторило твърде неподходящо за нея име и се е отказала.

Мег Райън

Актрисата е родена с наистина дълго име - Маргарет Мери Емили Ан Хира (Margaret Mary Emily Anne Hyra). Чак когато решава, че иска да гради актьорска кариера, го съкращава.

Снимка 585164

Източник: GettyImages

За първо име избира по-кратка версия на Маргарет, а именно Мег, а за второ - съвсем различното за нея Райън. То все пак е обвързано със семейната ѝ история, защото е моминското име на баба ѝ.

Натали Портман

За нея знаехме, че е родена в Израел, но чак сега научаваме, че цялото ѝ име е Нета-Лий Хершлаг (Neta-Lee Hershlag). Именно заради произхода си и за да защити личната си неприкосновеност тя решава да промени името си още преди да започне филмовата си кариера.

Снимка 585165

Източник: GettyImages

Първото ѝ име се произнася почти по същия начин, а второто е съвсем различно, но все пак е свързано със семейството ѝ. Портман е моминската фамилия на баба ѝ.

Брад Пит

В случая на Брад Пит промяната не е чак толкова голяма. Той решава да използва име, близко до рожденото му, когато започва актьорската си кариера. Уилям Брадли Пит (William Bradley Pitt) става просто Брад Пит.

Снимка 585168

Източник: GettyImages

За най-близките си обаче си остава Уилям. Пък и в личния живот самият той предпочита така да се обръщат към него, пише Page Six.

Меган Маркъл

Робърт Патинсън, Дженифър Лорънс, Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс, Марк Зукърбърг - знаменитости, които живеят в скромни домове

Знаменитости, които живеят в скромни домове

Коя от тях още си пази караваната

Сега я познаваме като Меган, херцогинята на Съсекс. Но рожденото ѝ име е всъщност Рейчъл Меган Маркъл (Rachel Meghan Markle).

Снимка 585169

Източник: GettyImages

Тя не коментира защо не използва малкото си име, но е факт, че още от дете предпочита да се обръщат към нея с Мег или Меган, пише Glamour.