Въпреки че на повечето известни личности най-вероятно знаем рождените имена, най-често ги наричаме със сценичните им прозвища. А за това как получават прякорите си, оказва се, има доста любопитни истории.

Тимъти Шаламе, Мат Деймън, Сали Фийлд, Харисън Форд, Даниел Радклиф - актьори, които съжаляват за най-известните си роли

Актьорите, които съжаляват за най-известните си роли

Само ако можеха да забравят, че са ги изиграли

Лейди Гага

На личната ѝ карта пише Стефани Джоан Анджелина Германота, но е по-известна като Лейди Гага. Сценичното име ѝ дава музикалният продуцент Роб Фусари.

Снимка 577942

Източник: GettyImages

Докато заедно работят по албум, той сравнява звученето на една от песните ѝ с това на хита от 1984 г. "Radio Ga-Ga" на групата Queen. Оттам идва и идеята певицата да се нарича Лейди Гага.

The Weeknd

Когато се ражда, родителите му дават името Абел, но самият той се вдъхновява за прякора си още в гимназията по време на уикенд пътуване с приятели.

Снимка 577943

Източник: GettyImages

Тъй като се оказва, че вече съществува група, наречена The Weekеnd, той премахва една буква и така става The Weeknd.

Кейти Пери

В случая на Кейти Пери обяснението е много просто.

Снимка 577951

Източник: GettyImages

Певицата решава да промени фамилията си, тъй като е същата като на актрисата Кейт Хъдсън. За всеки случай, да не ги бъркат.

Бруно Марс

Рожденото му име е Питър Джийн Ернандес, но още от дете баща му започва да го нарича Бруно. Причината е, че много е приличал на бореца Бруно Самартино.

Снимка 577952

Източник: GettyImages

А музикантът пък сам избира да смени фамилията си, която му е звучала твърде латино, с Марс. Решил е да не допуска продуцентите да предполагат, че прави латино музика, защото пънкът и R&B са жанровете, в които настина е искал да пробие.

Скалата

Преди да стане актьор, той е бил кечист. И първото са го наричали Роки Майвия (Rocky Maivia) - комбинация от прозвищата на баща му и дядо му, които също са били кечисти.

Снимка 577953

Източник: GettyImages

По-късно съкращава прякора си и всички започват да го наричат The Rock (в превод - Скалата). Иначе по паспорт е Дуейн Дъглас Джонсън.

Упи Голдбърг

Актрисата е родена с името Карин Джонсън, но понеже като малка е попръцквала често, всички ѝ казват Whoopi. (Whoopee cushion на английски са възглавничките, които издават пръскащ звук.)

Снимка 577954

Източник: GettyImages

И понеже самата актриса има чувство за хумор, сменя първото си име с Whoopi (Упи). За да не звучи съвсем несериозно обаче, за фамилия избира Goldberg (Голдбърг).

Майли Сайръс

Дестини Хоун Сайръс съвсем законно сменя името си на Майли Сайръс още когато е само на 15 години.

Снимка 577955

Източник: GettyImages

Харесва си го, защото идва от прякора "Смайли" (Smiley на английски означава усмихнат), с който всички са я наричали като дете.

Снуп Дог

Рапърът също получава прякора в детските си години.

Снимка 577956

Източник: GettyImages

Родителите му го наричат "Снупи" (Snoopy), понеже е приличал на анимационния герой с това име. По лична карта все пак е Калвин Бродус.

Джеки Чан

Като по-млад Конг-Санг Чан е работил с австралийци, но колегите му доста са се мъчили да произнесат първото му име. Затова започват да се обръщат към него с "Малкия Джак" (Little Jackie).

Снимка 577957

Източник: GettyImages

След като прозвището претърпява лека трансформация, става просто Джеки. Сега известен като Джеки Чан.

Стиви Уондър

Той просто e легенда. Едва ли има две мнения. Още от дете впечатлява с музикалния си талант и всички му казват, че е "малкото момче-чудо".

Снимка 577958

Източник: GettyImages

Майкъл Джексън, Джими Хендрикс, Елвис Пресли - известни музиканти, които не могат да четат ноти

Великите музиканти, които не могат да четат ноти

Когато музиката ти идва отвътре

Оттам идва и второто име - Уондър (Wonder на английски означава чудо). Рожденото му име обаче е Стивланд Морис, пише Stars Insider.