И ние, както вероятно и мнозина, си представяме, че повечето знаменитостите живеят в скъпи красиви имения с прекрасни градини, басейн и гараж, пълен с луксозни коли. И действително по-вероятно е голяма част от известните личности да се радват на охолния живот, който могат да си позволят. Но има и такива, които изненадват със скромните домове, в които живеят.

Илон Мъск, продажбата и на последната му къща и как милиардерът остана без имоти

Мъск остана без собствен дом

Никак не тъжи, дори напротив

Разбира се, не става дума за някоя порутена къщурка (макар че, както издадохме, един от тях още пази караваната си). Но следните звезди, част от подбора на Stars Insider, предпочитат да водят сравнително скромен начин на живот. Според стандартите на богатите.

Дженифър Лорънс

Актрисата е определяна за една от най-здраво стъпилите на земята знаменитости. И въпреки че сега живее в малко по-скъп дом, през 2014 г. е обитавала съвсем скромна къщичка в Лос Анджелис.

Снимка 580264

Източник: GettyImages

Твърди се, че я е купила за 879 000 долара, което предвид цените в Ел Ей не осигурява много екстри.

Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс

Една от най-любимите актьорски двойки. Едва ли има нужда да навлизаме в подробности и да коментираме колко успешни са в кариерата си, затова само ще уточним, че общото им нетно богатство е над 100 милиона долара.

Снимка 580266

Източник: GettyImages

Блейк и Райън обаче решават да похарчат за семейния си дом 2.3 милиона долара. Това отново може и да не ни се струва хич малко, но е доста приемлива цена за къща в спокойния район извън Ню Йорк, където се намира.

Матю Маконъхи

Матю все още е бил ерген, но вече актьор, трупащ известност, когато е живеел в каравана, паркирана на калифорнийското крайбрежие.

Снимка 580267

Източник: GettyImages

Когато става семеен мъж, се мести в дом в Остин, Тексас. Там живее със съпругата си Камила Алвес и децата им, но все още пази караваната си. Когато го питат каква е причината да не я продаде например, той отвръща философски: "Ценя малките пространства, защото са отпускащи. Ограничен си във възможностите." Дали пък Маконъхи не си позволява от време на време да потърси спокойствие от динамичния си живот там?

Марк Зукърбърг

Основателят на социалната мрежа Facebook е сред най-богатите личности на планетата, но не парадира с това. Той живее в дома си в Пало Алто, Калифорния, купен за около седем милиона долара.

Снимка 580271

Източник: GettyImages

Любопитното е, че той прилича повече на къща на средностатически американец, отколкото на такава на популярна и заможна личност.

За жилището си самият Зукърбърг казва, че приоритет за него е да осигури на жена си (Присила Чан) и двете им деца спокойствие, и благоприятна среда.

Пол Маккартни

Налага се да повярваме, защото няма лъжа, няма измама - музикантът живее в същата къща в Лондон, която е купил преди десетилетия. И тя изглежда досущ като всяка друга къща на същата улица.

Снимка 580272

Източник: GettyImages

Някои от приятелите на Маккартни казват за него, че е доста пестелив, дори стиснат.

Брук Шийлдс

Предвид, че е модел, е обяснимо да очакваме, че Брук Шийлдс живее в дом, изискан и бляскав, каквото е и нейното излъчване. Но истината е, че малката ѝ вила по-скоро може да се определи като "сладка, уютна и скромна".

Снимка 580273

Източник: GettyImages

Сградата се намира в Хамптънс, в близост до Ню Йорк, който изобщо не е евтин район. Домът на Брук Шийлдс обаче прави впечатление с това, че изглежда повече като семеен такъв, отколкото като луксозен.

Уорън Бъфет

Милиардерът, подобно на Маккартни, купува семейната си къща в щата Небраска доста отдавна. Придобива я през 1958 г. само за 31 500 долара. Тази сума сега обаче се равнява на 250 000 долара. Но дори и така, тя си остава по-скоро скромна.

Снимка 580274

Източник: GettyImages

И явно Бъфет дори и не обмисля да се мести в по-съвременен и луксозен дом. "Щастлив съм тук. Щях да се преместя, ако мислех, че на друго място бих бил по-щастлив."

Джон Кразински

Преди да се ожени за колегата си Емили Блънт и да създаде семейство, актьорът от сериала "Офисът" е живеел наистина скромно. Жилището му в Лос Анджелис е струвало един милион долара, но нека тази цена не ни подвежда, че е било луксозно.

Снимка 580279

Източник: GettyImages

Домът на Джон е разполагал едва с две стаи. Е, предполагаме, че след като вече има и деца, живее по-нашироко.

Елиът Пейдж

Между 2011 и 2014 г. Пейдж живее в двустайно студио, струвало му 885 000 долара. По-късно обаче се мести в друго жилище, тип бунгало.

Снимка 580280

Източник: GettyImages

И да, както и бихме предположили, то е съвсем скромно. Доказва го цената, за която е купено то - 1.7 милиона долара. А може и да е бунгало, но пък е в Холивуд. Вероятно това оправдава цената.

Робърт Патинсън

След раздялата си с Кристен Стюарт, актьорът си купува малка къща, подобна на ранчо, в Холивуд. Разполага само с две спални и е била придобита срещу 25 милиона долара.

Снимка 580281

Източник: GettyImages

"Сам вкъщи", Airbnb и как можем да пренощуваме в къщата от филмовата поредица

Домът на "Сам вкъщи" за пръв път под наем

Колко ще са късметлиите

Сега обаче състояние ѝ се оценява на цели 100 милиона. Това ни навежда на мисълта, че в случай че поиска, Патинсън определено може да си позволи по-луксозен дом. Явно все пак предпочита да се придържа към по-скромен стандарт на живот.