Както стана ясно в последните месеци, хора, служили вярно с години на кралския двор, доста бързо успяват да се откажат от работата си, когато им се наложи да отговарят пряко пред Меган Маркъл.

Първо бе личната секретарка на Хари и Меган. Предишният път - една от дългогодишните помощнички в двореца Кенсингтън, която предпочете работата там, вместо за семейство Клуни, съжали за избора си и реши да напусне точно по времето, когато Меган ще стане майка.

Меган Маркъл, Кейт Мидълтън и драмата с кралската прислуга

Когато Меган Маркъл си покаже рогата

И това ядоса Кейт Мидълтън

А сега се говори, че първата жена бодигард от Скотланд Ярд, наета на работа в кралския двор, си е подала молбата за напускане по Коледа. И причината отново е същата - че на нея й се е паднало да носи отговорност за Маркъл. А явно това не е никак лесна задача.

Откакто стана съпруга на принц Хари, Меган се втурна презглава в новата си житейска роля и я видяхме на десетки събития само за няколко месеца. Като отчетем и факта, че е все по-голяма конкуренция на Кейт за короната на кралската любимка, със сигурност е доста трудно да й се гарантира сигурността.

Снимка 385108

Източник: GettyImages

Основният проблем обаче се оказва не броят на събитията, на които херцогинята на Съсекс се появява, а нейното неистово желание да бъде част от тълпата. Явно тази половин година, в която Маркъл вече не е просто актриса, не й е достатъчна, за да свикне с всички правила и забрани по отношение на поведението.

Със сигурност за човек, който до преди няколко месеца е бил свободен да прави каквото си иска (като не броим папараците), сега е доста стресиращо цялото това суетене колко нея и тези хора, които я пазят, но същевременно грубо нагазват личното й пространство. Но това са жертвите, когато се омъжваш за принц...

Има и друга теория, в която май се по-склонни да вярваме. Мнозина оприличават Меган на новата принцеса Даяна. А покойната майка на Уилям и Хари стана толкова популярна и обичана, точно защото искаше да бъде една от всички. Сега това е и желанието на Маркъл - буквално и преносно, да се слее с народа и с неговите проблеми.

Меган Маркъл, принц Хари и техният бодигард

Кой пази принц Хари и Меган Маркъл

Агент под прикритие

Разбира се, от Скотланд Ярд изтъкват като причина за напускането на техния агент в пола, чието име не се съобщава от мерки за сигурност, лични причини. Ясно е, че няма как да се противопоставят на Хари и Меган, които, по техните думи, много съжаляват за това стечение на обстоятелствата, пише Daily Mail.