Кристина Апългейт е много открита за здравословните си проблеми през последните няколко години, като през 2021 г. обяви, че страда от множествена склероза.

Човекът, който винаги е до Кристина Апългейт в тежката ѝ битка с болестта

Човекът, който винаги е до Кристина Апългейт в тежката ѝ битка с болестта

Верен другар

Оттогава актрисата говори в своите интервюта за премеждията, които изпитва. Направи го и в подкаста си MeSsy, който води с Джейми-Лин Сиглър.

Кристина Апългейт казва, че в момента се чувства ужасно, защото изпитва силни болки в краката и дори не може да отиде до банята спокойно заради притеснения от падане.

Снимка 602522

Източник: GettyImages

"Не съм спал 24 часа, защото окото ми прави нещо странно, всеки път когато го затворя, за да заспя, дясното ми око започва да се движи", казва Апългейт за текущото си състояние.

Актрисата се оплаква и от силните болки в краката, които не ѝ позволяват да стои изправена, като казва, че досега никога не я е боляло така. Заради това Кристина Апългейт казва, че не се е къпала от три седмици - защото не може да стои права под душа.

Кристина Апългейт след диагнозата множествена склероза - какво е състоянието ѝ сега

Какво е състоянието на Кристина Апългейт повече от две години след диагнозата

Актрисата се бори с множествена склероза

От Metro.co.uk припомнят, че към момента няма лек за множествената склероза, но се прилагат терапии, които помагат за овладяването на симптомите.