Кристина Агилера започва музикалната си кариерата си в началото на 90-те. През годините тя покори едни от най-големите сцени, изпълни до краен предел концертни зали и стадиони, спечели си милиони фенове, а името ѝ стана разпознаваемо по целия свят.

Кристина Агилера, Матю Рътлър, годеж и мисли ли за сватба певицата

Готова ли е Кристина Агилера за сватба

Изпълнителката вече е минавала под венчилото

Оказва се обаче, че именно името (по-конкретно фамилията) е било пречка за бъдещето ѝ на изпълнителка. Поне в началото.

Във времето, когато Кристина Агилера тепърва "прохожда" на музикалната сцена и когато стъпките ѝ са все още неуверени, много пъти във времето продуцентите са искали от нея да смени името си. Защото не е било от "най-лесните за произнасяне". Въпреки това тя за миг не се замисля за алтернативите, които ѝ предлагат да използва като псевдоним.

"Предпочитам да не споменавам за имената, с които хората можеше да ме запомнят", казва 41-годишната изпълнителка пред Billboard Latin Music Week.

По онова време Кристина Агилера е била категорична в решението да запази фамилията си по рождение, защото се гордее с нея и нейния произход.

"Аз съм Агилера, гордея се с това откъде идвам. Баща ми е от Еквадор. Автентичността, която носи, е много важна за мен", заявява тя.

Кристина Агилера, Бритни Спиърс и в какви отношения са двете поп певици

Дългоочакваният жест на Кристина Агилера към Бритни Спиърс

Остава ли враждата помежду им в миналото

Нещо повече, Кристина Агилера озаглавява последния си албум, който излезе на 31 май тази година, именно AGUILERA. Той е записан на испански, вдъхновен от латино корените на изпълнителката, пише Hola.