Повече от седмица след появата на бял свят на шестия си правнук - принц Луис, кралица Елизабет Втора пристигна в двореца Кенсингън, за да го види. Неофициалното посещение бе чакано с интерес, но отлагането му продължи до вчера.

Мнозина намериха кралицата, облечена в ежедневни дрехи, с покрита с кърпа глава и с букет полски цветя, които сякаш самата тя е набрала от градината на двореца, за умилителна. Далеч от фанфарите, помпозността и кралския блясък.

Единствената разлика между Елизабет Втора и другите щастливи прабаби се оказа хеликоптерът, с които пристига на гости на новородения принц. Кацайки наблизо до двореца Кенсинтън, тя избегна срещите с журналистите, за да насочи цялото си внимание към своя правнук.

Кейт Мидълтън срещу останалите родилки

Кейт Мидълтън срещу останалите родилки

Мрежата прегря

След 40-минутен полет от един дворец до друг, кралицата се насочи към апартамента на своя внук Уилям, съпругата му и трите им деца. Въпреки че по протокол тя е първата, която научава за раждането на нов член на кралското семейство, запознанството с него винаги идва едва след няколко дни.

Междувременно, публикуван беше и актът за раждане на принц Луис. В него най-интересна се оказа професията на Кейт Мидълтън - принцеса.