Колкото и тъжна да беше новината за смъртта на кралицата, няма как да отречем, че тя имаше забележителен живот. В ролята си на монарх тя е назначила 15 министър-председатели, майка е на четири деца и е била като пътеводна светлина за много от поданиците си.

12 необикновени привилегии, които само Кралица Елизабет Втора имаше

Необикновените привилегии на Елизабет Втора

От това да пътува без паспорт до собствеността на лебедите във водите на Темза

Почти до края на своите 96 години Елизабет изглеждаше жизнена и здрава, а диетата й играе немалка роля за това.

Някогашният й личен готвач Дарън Макгрейди разкрива пред Hello какво традиционно е хапвала кралицата, като подчертава, че тя се е стремяла да се храни здравословно, но без да е прекалено стриктна.

Закуска

Чаша чай ърл грей е бил любимият й, като го е пиела винаги с малко прясно мляко и захар. Към него е хапвала няколко бисквити, като предпочитаната й марка и вид са били покритите с шоколадова глазура Chocolate Bath Olivers. За междинна закуска обикновено е консумирала овесени ядки, кисело мляко, препечени филийки и любимата си риба - херинга.

Обяд

Обикновено се е състоял от задушена риба в комбинация със задушени зеленчуци като спанак и брюкселско зеле - този момент от ежедневието й е пресъздаден в един от епизодите на The Crown. По-рядко рибата е била заменена с пиле.

Следобеден чай

С него Елизабет е хапвала превърнал се в нарицателно на Бъкингамския дворец сандвич с краставица. Подправката, която е желаела да се добавя към него, са ментови листа за по-добро храносмилане. Негова алтернатива е сандвич с масло и ягодов мармалад.

Вечерята

Макгрейди разкрива, че най-любимото блюдо на кралицата по това време на деня е пържола с гъбен сос и уиски. Обикновено говежда, тя първо се с масло и гъби, след което се запържва с уискито.

А алкохол?

Кралица Елизабет Втора, Dubonnet, джин и кой е любимият ѝ коктейл

Любимият коктейл на Елизабет II

Изненадващо семпъл и с джин, естествено

Елизабет II не е страняла от спиртните напитки. Консумирала е алкохол три пъти на ден - малко след закуска е пиела коктейл с джин, на обяд - чаша червено вино, а на вечеря - шампанско.