След два месеца чакане, от британския кралски двор най-сетне решиха да разсеят спекулациите около здравословното състояние на Кейт Мидълтън и в неделя, 10 март, бе публикувана първата официална снимка на принцесата на Уелс след коремната операция.

Кейт Мидълтън с трите си деца - първи официален портрет на принцесата на Уелс след операцията

Красива, усмихната и по дънки - първа официална снимка на Кейт след операцията

Дворецът наруши мълчанието

На нея я видяхме в добро настроение и с широка усмивка в компанията на трите й деца. С кадъра тя благодари на всички за милите пожелания и подкрепата, която са й оказали по време на възстановяването. Но след първоначалната еуфория започнаха да се увеличават коментарите, че нещо със снимката не е наред.

Появиха се и предположения, че тя е създадена с помощта на някоя програма и не показва Кейт Мидълтън в действителност към настоящия момент. Заради очевидните корекции, които са правени по снимката, часове след публикуването й от двореца Кенсингтън, тя бе свалена от четири водещи информационни агенции, които явно също са се усъмнили в истинността й.

Според анализ, направен от CNN, в кадъра има поне две области, които са претърпели обработка - ципът от лявата страна на якето на Кейт Мидълтън и маншетът на ръкава на принцеса Шарлот. От Associated Press също поясняват, че при по-близък поглед се забелязва, че "източникът е манипулирал снимката". Заради "проблем с редакцията" от Франс Прес също решават да свалят снимката от сайта си.

Всичко това доведе и до реакция от страна на двореца. Днес по обяд в профила на принца и принцесата на Уелс се появи изявление от името на Кейт по случая. 

"Както много фотографи аматьори, често експериментирам с обработването на снимките. Искам да изкажа моите извинения за всички обърквания, които семейната ни снимка, която споделихме вчера, предизвика. Надявам се всички празнували да са имали щастлив Ден на жената", написа тя.

Крал Чарлз и Камила срещу принц Уилям и Кейт Мидълтън - води ли се PR битка

Крал Чарлз и Камила срещу принц Уилям и Кейт

Два противоположни стила на общуване с обществеността

Безспорно "експериментите" на Кейт Мидълтън предизвикаха още по-големи подозрения и това не беше правилният ход от страна на двореца, защото предизвика обратния ефект - вместо да спрат да говорят за принцесата на Уелс, сега всички отново говорят за нея. А снимката продължава да бъде в профилите на семейството в социалните мрежи и те явно не я смятат за толкова нередна и подвеждаща. От Кенсингтън пък обявиха, че няма да публикуват оригиналният, необработван кадър.