Къде е Кейт? Това като че ли беше въпросът на изминалата седмица, свързан с кралското семейство. Съпругата на принц Уилям се възстановява от коремна операция, но от двореца Кенсингтън, който отговаря за връзките с обществеността, отказват да дават информация как е тя и добре ли върви оздравяването й.

Кейт Мидълтън след операцията - за първи път на публично място след два месеца отсъствие

Два месеца след операцията - Кейт за първи път на публично място

Къде я уловиха фотографите

А целият този медиен шум можеше да бъде избегнат, ако Кенсигтън и Бъкингам, където отговарят за имиджа на крал Чарлз, се бяха разбрали да ползват обща стратегия. Все пак се касае за критичен момент в двора, по време на който двама важни членове на семейството се борят със здравословни проблеми.

В продължение на 70 години Елизабет Втора спазва принципа "Не се оплаквай и не се обяснявай". И като че ли принц Уилям и съпругата му избраха да продължат тази стратегия. Най-сигурното доказателство е, че по никакъв начин не коментираха обвиненията, които принц Хари насочи към тях в книгата си "Резервният".

Снимка 655105

Източник: GettyImages

За сметка на това наследникът на Елизабет крал Чарлз явно реши да покаже "човешкото лице" на монархията. Той разкри проблемите си с простатата, за да стимулира мъжете да ходят на профилактични прегледи, а по-късно разкри, че страда от онкологично заболяване.

Снимка 636839

Източник: GettyImages

"Трябва да имат обща стратегия за това какво се съобщава пред обществеността", коментира разликите в стила на принца и принцесата на Уелс, и този на крал Чарлз източник на Telegraph. "В момента единият дворец "не се обяснява" въобще, докато другият се обяснява през цялото време."

Крал Чарлз и намерението му да пътува до Австралия въпреки диагнозата си

Дръзките планове на Чарлз (въпреки диагнозата)

Кралят - с далечно пътуване през есента

Разбира се, не липсват защитници на правото на Кейт Мидълтън и семейството й да запазят пълна неприкосновеност на здравословното й състояние. И едва ли някой очаква снимки на принцесата след тежка операция. Но не би било излишно и от Кенсигтън да благодарят за загрижеността на хората и просто да кажат, че Кейт е добре.