Кейт Мидълтън вече 11 години е част от английското кралско семейство. За това време тя не просто успя да спечели сърцата на британците, но и черпеше вода от извора за това как трябва да се държи една бъдеща кралица.

Кейт Мидълтън, отборът по ветроходство на Великобритания и участието на херцогинята в Игрите на Общността на нациите

Кейт Мидълтън каквато не сме я виждали досега

Херцогинята се понамокри

Когато един ден принц Уилям стане крал, Кейт ще бъде в ролята на кралица консорт.

И за целта тя се възползва да взима "уроци" от най-добрия източник - Елизабет II. "Катрин се учи чрез наблюдение", казва кралската биографка Сали Бедел Смит пред People. Тя знае кое се взима под внимание. Научила е много от кралицата."

Снимка 577224

Източник: GettyImages

Макар да ги дели възрастова разлика от 56 години, всъщност Елизабет II и Кейт доста си приличат в няколко отношения: тихия стоицизъм, абсолютната дискретност и пълната вярност към Короната.

Снимка 573393

Източник: GettyImages

Бедел Смит подчертава, че мнението им за политически въпроси никога не се чува, а публичният им имидж е стриктно контролиран. Освен това Кейт следва негласното мото на кралицата: "Никога не се обяснявай и никога не се оплаквай".

Снимка 583097

Източник: GettyImages

От People допълват, че макар да е модерна жена, херцогинята на Кеймбридж се съобразява и е приела всички правила на вековната институция на британската корона. "Може да звучи като непривлекателна и скромна добродетел, но е важна, за да бъдеш успешен зъбец в кралското зъбчато колело", казва авторката на Elizabeth: Queen and Crown Сара Гристууд.