Отминалият уикенд се оказа доста спортен за херцозите на Кембридж. Докато принц Уилям от трибуните на Уембли подкрепяше женския национален отбор по футбол във финала за Евро 2022, а децата му най-вероятно край телевизионния екран, съпругата му беше извън Лондон.

Принц Уилям, финалът на Евро 2022 и поздравленията на кралското семейство за женския национален отбор по футбол на Англия

Голямата радост на Англия

Как кралското семейство поздрави националния отбор по футбол за победата

Кейт Мидълтън се включи в състезание, част от Игрите на Общността на нациите.

40-годишната херцогиня беше част от отбора по ветроходство на Великобритания. Приятелското гранд при на страната срещу Нова Зеландия се състоя в Плимът, а Кейт облече екип на националния отбор, съобщават от People.

Снимка 582709

Източник: GettyImages

Към нея се присъедини сър Бен Ейнсли - най-успешният британски ветроходец и носител на няколко златни олимпийски медала.

Снимка 582710

Източник: GettyImages

Преди самото състезание пък херцогинята участва в събитие на 1851 Trust - благотворителна организация, основана от Ейнсли.

Снимка 582708

Източник: GettyImages

Целта й е да насочи вниманието на младежите до 16 години към опазването на околната среда и да ги стимулира да проявяват интерес в сферата на науките, чрез които могат да се борят срещу промените в климата и негативното влияние върху природата. Кейт Мидълтън е патрон на 1851 Trust.