Работещите членове на кралското семейство знаят, че понякога е по-важно не това, което казваш, а което премълчаваш. И че всяко тяхно действие може да бъде изтълкувано по много начини - затова се спазва строг протокол.

Кейт Мидълтън, Меган Маркъл, тоалетите и бижутата, които носят на погребението

Скритите послания Кейт и Меган

Техният начин да отдадат почит към Елизабет II

Ако има някой, който е майстор в говоренето без думи, то това е Кейт Мидълтън. Обикновено принцесата на Уелс "казва" много неща с дрехите и аксесоарите, които носи на определени събития, а тази седмица не беше изключение.

За Световния ден на психичното здраве 10 октомври 41-годишната Кейт участва в събитието на Кралската фондация Exploring our Emotional Worlds. Тя излезе на сцената облечена в семпли черен панталон и топ, комбинирани с патешкожълто сако.

Снимка 637482

Източник: GettyImages

Яркият цвят на сакото й не е случаен - жълтото се смята за цвета на борбата с психичните проблеми, а Кейт е участвала няколко пъти в ежегодната кампания за това, която върви с хаштага #HelloYellow.

Освен сакото, принцесата носеше златисти обеци с формата на звезди, които са й подарени от ръгби треньорката Сара Рентън. Рентън губи дъщеря си Изобел, която се самоубива на 17. Обеците са по дизайн на братовчедка на Изобел, а приходите от продажбата им отиват в благотворителната организация за психичното здраве Brave Minds.

Снимка 637483

Източник: GettyImages

На 11 октомври Кейт Мидълтън се отправи на посещение в университета Нотангам Трент, където също разговаря със студентите за психичното здраве. За там тя беше избрала семпъл ансамбъл на френската марка Sezane от плетена миди пола и плетен топ в бежов цвят.

Снимка 637480

Източник: GettyImages

Аксесоарите й също не бяха крещящи - бежова чанта и обувки на висок ток в същия цвят. Простотата на тоалета й веднага спечели почитателите на "тихия лукс" - тенденция, която набира сила в последните месеци и е свързана с носенето на семпли, но качествени дрехи и аксесоари без видими лога на марки или демонстрация на цената им.