Публичните прояви на Меган Маркъл са редки, но за сметка на това тя успява да извлече максимума от тях, като се застъпи за важните за нея каузи. След спортните игри Invictus, посветени на хора с увреждания, сега херцогинята обърна погледа си към психичното здраве.

Принц Хари и Меган Маркъл със събитие на Archewell Foundation в Ню Йорк

Когато Хари и Меган искат да са Уилям и Кейт

Двойките - с една и съща кауза

Както беше обявено преди седмици, тя и принц Хари организираха Конференция на родителите към фондация Archewell под мотото "Психично здраве". Тя се състоя на Световния ден на психичното здраве 10 октомври в Ню Йорк.

42-годишната Меган и 39-годишният Хари заеха мястото си на сцената, а основният им фокус беше влиянието на социалните медии върху деца и подрастващи. Двамата разговаряха с родители на деца, самоубили се вследствие на ефектите от социалните медии.

Снимка 637404

Източник: GettyImages

"Децата ми са прекалено малки, за да изпитат въздействието на онлайн света и се надявам никога да не го изпитат, каквото съществува в момента. Никое дете не би трябвало да преживее това", каза принц Хари, цитиран от People.

Меган пък допълни, че товарът за това какво преживяват децата онлайн не трябва да е само върху родителите, но и върху технологичните компании. "Да съм майка е най-важното нещо в живота ми, освен да съм съпруга на ето този човек", каза тя и се усмихна на Хари.

Снимка 637405

Източник: GettyImages

"Но съм късметлийка, че децата ни са още малки и за момента имаме време. Но е стряскащо как нещата онлайн се променят и не зная какво ни предстои." Меган завърши с надеждата, че в последните години прогресът в областта на контрола върху това какво виждат децата в социалните медии е по-голям.

Принц Хари и Меган Маркъл са родители на четиригодишния Арчи и двегодишната Лилибет.